Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas se zatvorio Khaos Thai, najbolji street food lokal u Zagrebu

khaos-g

Khaos Thai u kratkom je vremenu postao fenomen zagrebačke gastro scene. Otvoren je krajem svibnja 2019. u kiosku na uglu Vlaške i Smičiklasove, kraj ulaza u Importanne Galeriju. Khaos Thai kuhao je najautentičniju tajlandsku hranu ikad viđenu u Zagrebu. Redovi pred Khaos Thaiem bili su toliki da se ponekad čekalo i 40 minuta, što su njihovi fanovi strpljivo prihvaćali, a kiosk bi cijelu dnevnu ponudu rasprodao za nekoliko sati.

Desetak tajlandskih favorita poput Tom Yum juhe, curryja i Pad Thaia, prodavali po cijenama od pedesetak kuha. Najskuplja jela, poput pad thaia s kozicama, koštala su nekih šezdesetak kuna. Khaos Thai radio je pošteno iako nije radio s najboljim namirnicama, a zagrebačka publika oduševljeno ga je prihvaćala.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Stoga nas je iznenadilo kad smo u subotu na njihovoj Facebook stranici vidjeli post koji podsjeća na osmrtnicu. Uz datume otvaranja i zatvaranja, stajala je kratka oproštajna poruka i obećanje “vidimo se uskoro.” Vlasnici Khaos Thaia potvrdili su nam da trajno zatvaraju, jer će u istom prostoru svoj lokal otvoriti jedna od njihovih kuharica. Brend je, kako su objasnili, do daljnjeg u mirovanju. Zatvaranje Khaos Thaia veliki je gubitak za zagrebačku street food kulturu. Sada se tek možemo nadati da će njihova kuharica sačuvati okuse i koncept lokala.   

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.