Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

OD DORUČKA DO VEČERE 11 malih ali moćnih kuhinjskih uređaja koji će promijeniti stvari u vašoj kuhinji

lonci-poklopci-mali-uredjaji

Imali malu kuhinju uglavljenu u par kvadrata ili veliku ljepoticu koja skuplja srca na Instagramu, mali kućanski aparati njen su važan dio. Mali kućanski aparati u kuhinjama su ono što su grickalice u hrani. Fantasične sitnice koje vesele, kojima ne možemo odoljeti i koje nam, dobro odabrane, bitno popravljaju kvalitetu života. Oni su i dio shoppinga s kojim najlakše pretjeramo. Baš nam treba novi visokooktanski blender. I mali kućni sous vide. I još jedan toster s više funkcija.

Da ne spominjemo svadbe, useljenja i rođendane, prilike kad nas obično zatrpaju malim uređajima. Razlog za sve to je jasan. Mali kućanski uređaji su sve bolje dizajnirani, tehnološki sve napredniji i cjenovno sve pristupačniji. I ako ih dobro odaberete, svaki kvadrat kuhinje učinit će vam puno korisnijim. Da ne zaboravimo i to da većinu uređaja namijenjenih baš onome u čemu ste najbolji, koji vam pomažu u vašim najjačim jelima, sada možete nositi sa sobom gdje god da kuhali.

korkmaz-toskolik

Trgovine Lonci&Poklopci by Bajde od 15. travnja do 31. svibnja imaju veliku akciju Dane kave i malih kućanskih aparata. To znači da u idućih nekoliko tjedana u njihovim trgovinama u Zagrebu, Puli, Splitu, Zadru, Rijeci i Ljubljani možete i do 40 posto jeftinije nabaviti aparate za sve, od ranog doručka s kavom koju možete kupiti na istom mjestu (Lonci&Poklopci sada prodaju izvrsni Cogitov Honduras) do indukcijskih ploča, mesoreznica, miksera i sjeckalica za ozbiljne ručkove i večere za velika društva. Ovo je naš izbor neodoljivih aparata koji, dobro odabrani, donose stratešku prednost u kuhinji

Grill/toster

Da, zove se toster jer u njemu možete ispeći tost i topli sendvič, ali ovaj mali uređaj je i vaš stolni roštilj. Neprijanjajuće površine, posebni sistemi odvoda masnće, poklopac koji možete otklopiti do 180 stupnjeva, pritisak poklopca omogućava pečenje s manje masnoće… Novi grill/tosteri imaju veliku snagu i preciznu regulaciju temperature, što znači da na njima možete odlično ispeći i meso i ribu. Da ne duljimo, pogledajte kako to radi sensei David Skoko.  Na slici Korkmaz Tostella električni grill toster

Aparat za tursku kavu

kahvekolik-aqua-caffe-azure

Kad smo prvi put čuli za aparat za tursku kavu zapitali smo se kome je takvo što zaista potrebno. Odgovor smo dobili brzo. Korkmazovi lijepi raznobojni Kahvekolik aparati u obliku neobičnih džezvi prodavali su se masovno, posebno oni s dozerima za vodu. Turska kava zahtijeva pažljivo upravljanje temperaturom vode i kave. Tehnologija ovih uređaja baš svaki put daje ukusnu, pjenastu kavu od koje miriše cijeli stan. Obožavamo miris sitno mljevene kave i kuhanje u džezvi, ali aparat za tursku kavu danas nam se čini kao prilično pametan izum. 

Bialetti kafetijera

bialetti

Kod kuće volimo tursku kavu, ali volimo i chemex i moku. Kad je o moki riječ, ne sjećamo se da smo ikad imali drugu kafetijeru osim Bialettijeve. Ovaj ikonografski talijanski brend promijenio je kulturu kave i ostao mjerilo kvalitete. U Lonci&Poklopci možete naći i Bialettijev french press, lijepe retro bokale za mlijeko i rezervne dijelove za klasične kafetijere.

Prijenosna indukcijska ploča

indukcija

Induktori su hit modernih kućnih kuhinja. Lijepi, brzi, čisti i precizni, iz kuhanja izbacuju čekanje i dobar dio čišćenja. Snaga i preciznost njihove tehnologije dolazi iz elektromagnetskog polja ispod staklene površine koje točinu prenosi direktno na posuđe (najbolij efekt imat ćete ako kupite posuđe za indukciju) i zagrijava ga. Praktički, preskačete korak u kojemu čekate da se grijač štednjaka užari i prense toplinu na lonac. Dok se zagrijava ploča, istodobno se zagrijava i lonac i hrana. Male indukcijske ploče možete koristiti za zagrijavanje, nositi sa sobom, ali i ozbiljno kuhati na njima. Ova mala Brandanijeva spas za minijaturne stanove i budućnost na vašem kuhinjskom pultu. Brandani Techno 1300-2000 W, osam razina temperature, tajmer.

Pekač za palačinke 

pekac-palacinke-1

Okej, pekač za palačinke spada u rubnu skupinu malih uređaja za koje morate priznati da ih nećete koristiti svaki dan, ali jednostavno im ne možete odoljeti. Zašto i bi, košta samo 213 kuna. Još važnije, s pekačem za palačinke vam ima smisla upustiti se u svladavanje receptura za prave francuske crepes. Kad se taj divni miris raširi zgradom, popularnost će vam naglo skočiti. Na slici Brandani Techno pekač s priborom.

Friteza na vrući zrak

evviva-mia

Ovdje već ulazimo u ozbiljne teme, nutricionističke i kuharske. Nova generacija friteza na vrući zrak toliko je usavršena da u vaša omiljena pržena jela iz njih izlaze ista kao uvijek, samo što nema masnoće. S ovim tipom višenamjenskih friteza na vrući zrak u jednom dobivate fritezu, pekač za kruh i malu pećnicu za zdrave kolače. Na slici Evviva Mia od 1500 W s grijačem koji razvija do 200 stupnjeva.

Električna mesoreznica

mesoreznica

Ako češće režete šunke, sireve, kruhove, salame, znate koliko je teško rukom narezati jednake tanke šnite. Tu u igru ulaze mesoreznice. Unatoč imenu, riječ je prilično versatilnom uređaju. Što je regulator debljine rezanja jači, mesoreznica je korisnija u vašoj kuhinji. Brandani Techno Professional model ima čak 12 stupnjeva podešavanja, oštrač za nož i napravljen je za profesionalce. 

Kuhala za vodu

kuhalo

Potrebu za kuhalom za vodu ne treba ni objašnjavati. U nekim stanovima viđali smo ih i nekoliko. Kuhala za vodu jednostavni su i jeftini mali kuhinjski uređaji. Želite da budu praktični, kvalitetni i lijepi. Kao ove od Brandanija, Evvive i Viceverse

Štapni mikseri

stapni mikser

Da nikad ne kupite nijedan kućanski aparat, štapni mikser biste morali. Jedan od najboljih izuma u ovoj kategoriji svih vremena, nezamjenjiv je za guste juhe, umake, punjenja za domaću tjesteninu, humus, smoothieje, brzo mljevenje oraha, usitnjavanje voća…za sve za što koristite i blender, samo bez prelijevanja iz posude u posudu i kompliciranog čišćenja. Posebna prednost štapnog miksera je što ga možete koristiti izravno u jelu koje kuhate, što je u nekim receptima dosta važno. Na slici je Viceversin Tix od 600 W, s pet brzina od 7000 do 13.500 okretaja u minuti.

Blenderi, sjeckalice, mikseri

multi

Nema ozbiljne kućne kuhinje bez dobrog blendera, sjeckalice (multipraktika) i miksera. Trebate kvalitetne, robustne uređaje s jakim motorima i velikom brzinom okretaja. Budući da cijena uvelike ovisi o snazi, u odabiru ovih uređaja budite realni u procjeni vaših potreba. Ako nećete mijesiti pizze i brioše triput tjedno, ako nećete pripremati tone umaka i maslaca od oraščića, ne trebate profesionalnu restoransku razinu uređaja. Isto tako, ne trebate tisuće nastavaka i dodataka jer je izgledno da će vam samo smetati po ladicama.

viceversa-sjeckalica-zuta

Birajte kvalitetne, snažne uređaje koji će trajati, koje ćete moći koristiti svaki dan i koji nisu komplicirani za čišćenje. Srećom, na tržištu je puno izvrsnih blendera i miksera prilagođenih zahtjevnijem kućnom kuhanju, po vrlo dobrim cijenama. Neki od njih, poput ovog Korkmazovog Vertex Multi, spajaju nekoliko uređaja u jednom i dodatno štede prostor i novac. Trebate li samo sjeckalicu, Viceversa Tix u malom tijelu ima snagu od 400W i brzinu do 4570 okretaja u minuti.

Toster

viceversa-toster

Na početku ovog izbora pisali smo o svestranim nabrijanim grill/tosterima koji odrađuju sve od sendviča do pljeskavica i barbuna. Često, ipak, trebamo samo lijepi, pouzdani i efikasni toster za jutarnji tost. Ovaj simpatični Viceversin narančasti toster omogućava 9 razina tostiranja i odmrzavanje, što bitno olakšava vaše jutarnje rutine. Lako se čisti i ima snagu 500 W.

Dani kave i malih kućanskih aparata – Popusti do 40%

Lonci&Poklopci by Bajde

15.04 – 31.05.2021.

Zagreb, Split, Rijeka, Zadar, Pula, Ljubljana

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.