Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Krajem tjedna otvorili su se Mano u Gliptoteci i nova Beštija

bestija

Renesensa zagrebačke restoranske scene nastavlja se u petoj brzini. U drugoj polovici tjedna otvorio se Mano chefa Matije Bogdana. Mano nije radio u dostavi, tako da chef Bogdan ponovo profesionalno kuha poslije skoro pola godine.

Mano u Gliptoteci jedan je do najboljih i najprofesionalnijih hrvatskih restorana. Matija Bogdan (ex The Ledbury) na hrvatsku je restoransku scenu donio visoke međunarodne kriterije kompetentnog kuhanja kakvi nedostaju brojnim hrvatskim restoranima.

Prema prvim informacijama, za Mano, lošem vremenu usprkos, čeka se slobodan stol.  

Pretkraj tjedna otvorila se i obnovljena Beštija u Masaryokovoj.  U subotu popodne Beštija je, objavili su vlasnici na Facebooku, bila prepuna. Meni zasad podsjeća na staro izdanje Beštije. Sasvim je logično da u desetak dana novi vlasnici nisu ulazili u bitne promjene.

Svi važniji zagrebački restorani koji imaju terase sada su otvoreni. Odziv publike veoma je dobar do izvanredan, zavisno o meteorološkoj situaciji i lokaciji: terase koje su izložene suncu i zaklonjene od vjetra mnogo su posjećenje od hladnih i vjetrovitih terasa.

Međutim, važno je da zagrebački gosti jedva čekaju da jedu u restoranima. Gradska restoranska scena, koliko god limitirana posljedicama epidemije i lockdowna ( minimalistički jelovnici, jeftiniji sastojci, manje ambiciozne vinske karte) trenutno funkcionira na čistom veselom entuzijazmu.

Dođe li do novog lockdowna, to se sve vjerojatno neće promijeniti jer on ne bi smio trajati dulje od dva do tri tjedna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.