Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Volimo i poštujemo Mary Berry. Ali njen recept za burgere spada među najgore na svijetu

mary-berry

U srijedu oko ponoći na 24Kitchen naletjeli smo na emisiju pod nazivom Klasična kuhinja Mary Berry (Classic Mary Berry). U kojoj je velika dama britanske televizijske gastronomije pripremala burgere.

Nažalost, radi se o jednom od najgorih recepata za burgere koji smo ikad vidjeli. La Grande Dame Berry mesnu smjesu opterećuje hrpom nepotrebnih dodataka koji uključuju čak i pastu od sušenih rajčica. No, recimo da se to može svesti pod kulinarsku licentiu poeticu.

Međutim, Mary Berry u govedinu za svoje burgere dodaje i krušne mrvice i jaje. Tu se više uopće ne radi o burgerima, ni u vrlo širokoj definiciji, već naprosto o faširanim šniclima ili o mesnoj štruci.

Recepti načelno nisu definitivni. Oni postoje da bi se mijenjali i unapređivali do određene granice dobrog ukusa i određenja pojedinog jela. Burgeri s jajima i prezlom drastično prekoračuju tu definiciju. Jako volimo i još više poštujemo Mary Berry. Stoga nam je zapravo žao što smo vidjeli njen pomalo skandalozan recept za goveđe burgere.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.