Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UVREDLJIVO, AMATERSKI, PROVINCIJALNO Tech novinar Dragan Petric opisao je iskustvo u lošinjskom hotelu Punta

petric-punta

“Za hrvatski turizam nema puno nade, napisao je na svom Facebook profilu tech novinar i urednik Dragan Petric, “Uvjerio sam se u to tako što sam tijekom uskršnjeg produženog vikenda bio turist u Hrvatskoj, nema puno nade…”

Petric je na Facebooku objavio svoje iskustvo u Vitality Punta. Riječ je o prilično popularnom lošinjskom hotelu namijenjenom uglavnom obiteljskom aktivnom odmoru. Hotel je opremljen teretanama, dvoranama za jogu i fitnes, spa centrom, nudi sve popratne wellnes usluge u hotelu i u aktivnostima na otvorenom. No, hotel pati od kroničnih problema s kadrom i menadžmentom, u što smo se i sami uvjerili prilikom boravka u Punti prije nekoliko godina. Iako je zamišljena kao moderni wellness hotel, Punta je ostala u zastarjelim jadranskim turističkim konceptima, a čini se da su problemi u međuvremenu postali još ozbiljniji. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

“Prilično luksuzan hotel Vitality Punta na Lošinju nudio je ‘uskršnji paket’ za one koji odaberu TRI noćenja, a koji uz polupansion ima uključen i ručak na Uskrs (dakle puni pansion). Ako odabereš dva ili četiri noćenja – taj ručak nemaš. Zašto?!? Gdje bi na Uskrs, usred pandemije, kad je 99% restorana i 100% dućana zatvoreno, trebali ručati oni koji ne bukiraju tri noćenja?” pita se opravdano Petric. No tu stvari postaju još bizarnije. “Ako odlučiš nadoplatiti taj ručak u samom hotelu, on te košta toliko urnebesno puno da ti se a) u slučaju da si htio ostati dvije noći  više isplati platiti i to treće noćenje, pa ga ne iskoristiti ili b) u slučaju da si htio ostati četiri noćenja više isplati napraviti dva bukinga – jedan za jedno i jedan za tri noćenja, pa da ti zajebeš njih, a ne oni tebe…”

No, ako isti hotel, Vitality Puntu, gosti bukiraju preko Booking.coma, piše Petric, cijena je 5 posto niža nego kad se bukira direktno, uz iste uvjete otkazivanja i za isti tip sobe i usluge obroka. “Ako nazoveš telefonom i predložiš im da ti daju popust kojim izjednačavaju cijenu s Bookingom kako ne bi Bookingu morali dati proviziju (dakle win-win i za gosta i za hotel) oni to odbijaju i nagovaraju te – pazi sad ovo – da ipak bukiraš direktno kod njih po punoj cijeni “jer je tih 5% zanemariva razlika”?!” Petric se pita i zašto umjesto zastarjelih polupansionia i punih pansiona hoteli poput Punte naprosto ne nude all inclusive i gostima prepuste odluke o tome kad će jesti u hotelu. No, ni hrana nije bila jedini problem ovog uskršnjeg odmora u hotelu. “Naplata pića za večeru… jadno, tužno, južno…” “Prijeteće poruke na pultovima s hranom kako se “iznošenje hrane iz restorana naplaćuje XY kuna”… Jer zašto? Da netko djetetu ne odnese bananu? I-DI-O-TLUK! Štoviše, negostoljubivi i uvredljivi idiotluk i amaterizam i provincijalizam,” zaključuje Petric. 

Za valet parking, digitalizaciju plaćanja i fast check-out hotel nije čuo, nego “stoji u redu ispred recepcije i plaćaj kad i 99 posto drugih gostiju, na recepciji, jer svi odlazite u isto vrijeme i hvatate isti trajekt. “

“Bio sam u otprilike 250 hotela diljem svijeta, u mnogim boljima, a i mnogim lošijima od ovog gdje sam za Uskrs bio u Hrvatskoj,” zaključuje Petric. “Nevjerojatno je kako sam se jedino u tom hrvatskom hotelu osjećao kao da me na svakom koraku, poput krezubih šibicara s tržnice, žele zamračiti, makar za par kuna. Tko bi se ikada poželio vratiti na takvo mjesto?… Imamo, rekoh, prelijepu zemlju, solidne hotele, top hranu… (koje) Hrvati nude na balkanski način, tražeći svaku priliku da te zajebu, koristeći se prozirnim trikovima koje su u sve većem broju turistički nadarenijih zemalja od naše prestali prakticirati čak i najeklatantniji turistički analfabeti. Jebeni antitalenti za korištenje tih resursa na duge staze. Potpuni turistički moroni.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.