Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi video Noela i Imhotep produkcije odlična je posveta restoranskoj industriji u lockdownu

noel-imhotep-video

Prve scene novog videa koji su tijekom lockdowna snimili zagrebački restoran Noel i Imhotep produkcija, počinje tonovima koji izazivaju anksiozni napad; montažom radijskih i televizijskih najava rasta broja zaraženih, stezanja mjera i lockdowna.

Noelova ekipa sjedi u praznom restoranu dok na pustim ulicama pada snijeg. Suvlasnik Noela Ivan Jug, chef Bruno Vokal i glavni barmen Karlo Ferenčak utjelovili su depresiju koja od lanjskog proljeća pritišće restoransku indutriju suočenu s krizom bez presedana. No video ima ohrabrujuću poruku.

“Video smo napravili sami, prema vlastitoj ideji, bez budžeta. Nismo htjeli snimiti običan promotivni video, imali smo potrebu napraviti posvetu cijeloj restoranskoj industriji, koja se nosi s golemim problemima,” rekao nam je u četvrtak redatelj i direktor fotografije Šimun Šitum iz produkcijske kuće Imhotep. 

Ljudima se ne može zabraniti da rade ono od čega žive, ono što vole, ono što jesu, poručuje Noelov video, ako ničeg nema, izgradite sami svoj mit.  Stotine restorana u pandemiji su pronašli nove koncepte, razvili nove biznise s dostavom, počeli prodavati vlastite proizvode, otvarati kuhinje javnosti, organizirali edukacije. Krize poput ove pandemije ne mogu se kontrolirati, ali odgovor na njih stvar je onoga od čega ste sazdani.

NOEL, New Opportunities

Ivan Jug, Bruno Vokal, Karlo Ferenčak (Noel)

Režija i kamera: Šimun Šitum

Produkcija: Imhotep

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.