Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Fakinova Malvazija 2020. neodoljivi je bestseler sa šampionskim potencijalom

fakin-malvazija-2020-FB

Bazična Malvazija Marka Fakina danas je vjerojatno drugo ili treće najpopularnije restoransko bijelo vino u Hrvatskoj, iza Kozlovićeve Malvazije i uz Coronicinu Malvaziju.

O tome svjedoči činjenica da je Marko Fakin lani, lockdownima usprkos uspio prodati sva svoja bijela vina iz berbe 2019. premda je jedini od visokokomercijalnih istarskih vinara koji nije ušao u supermarkete. Godinu dana ranije Fakin je za Malvaziju iz 2018. dobio Decanterovu zlatnu medalju i 96 bodova, što je za mlado vino respektabilan uspjeh.

fakin-malvazija-2020-ID

Nova Fakinova Malvazija iz berbe 2020. koja se upravo pojavila u distribuciji, ujedinjuje veliki tržišni potencijal brenda Fakin (Fakin u zadnjih par godina zaista jest postao brend) s šampionskim kvalitetama berbe 2020.

Ona je neodoljivo svježa, s ponešto zelenih, gotovo travnatih nota na prvom mirisu, da bi zatim vinom dominirali elementi citrusa i žutog voća koji su skupa s ponešto orašasth nijansi najviše izraženi i na nepcu. Završetak je uobičajeno mineralan, sa sasvim blagim, sortnim dodirom gorčine .

Nova Fakinova Malvazija ima srednje tijelo, već je sada zaokružena i ostavlja dojam stanovite punoće tipičan za većinu malvazija napravljenih od zaista zrelog grožđa.

Radi se o vinu koje će se u iduće dvije godine sigurno poboljšavati i koje ulazi u rang ocjena za zlatne medalje. Malvazija iz 2020. učvrstit će Fakinov status i u profesionalnoj zajednici i među najširom publikom.

Gastropreporuka Kamenice, dagnje, kunjke, riblji carpaccio, ceviche, tartar od bijele ribe, sushi, bijela riba na žaru, piletina s roštilja, šparoge, rižoto primavera

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.