Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Talijanska filmska legenda Sophia Loren otvara globalni lanac restorana i pizzeria

sophia-loren

U Italiji se uskoro otvara lanac restorana koji će nositi ime talijanske glumačke legende Sophie Loren. Sophia Loren brend Made In Italy utjelovljuje jače od Vespe, Armanija i pizze zajedno. Kuhinja, i to starinska, domaća napolitanska kuhinja, uvijek je po želji same glumice bila važan dio njenog javnog imidža. 

Na ideju za restorane Sophia Loren došao je Luciano Cimmino, direktor modnog holdinga Pianoforte u Hrvatskoj poznatijeg po brendovima  Yamamay i Carpisa.  Cimmino je sa Sophiom Loren osnovao ugostiteljsku tvrtku Dream Food koja će razvijati i voditi restorane, s planom da ih proširi na međunarodni lanac, piše talijanski dnevni list Corriere della Sera .

“Sophijino sudjelovanje imamo crno na bijelo, u šesteroznamenkastom licencnom ugovoru,” potvrdio je Cimmino.  Restorani će se zvati Sophia Loren, Original Italian Food. “Oboje nosimo Napulj u srcu. Posao smo dogovorili uz sfogliatellu.” 

Prvi restoran bit će otvoren u Firenci, a trenutno pregovaraju o otvorenjima u Dubaju, Miamiju, Hong Kongu i Šangaju. U Milanu i Napulju otvorit će pizzerie Sophia Loren.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.