Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Riječki Hilton Costabella predstavio je chefove Denija Srdoča i Miljenka Kosanovića

srdoc-kosanovic

Novi riječki resort Hilton Costabella u četvrtak je službeno predstavio svoj gastronomski program. Kao što smo već izvijestili, glavni chef na Costabelli bit će Deni Srdoč, čovjek koji je na Kvarner doveo prvu Michelinovu zvjezdicu, dok je vodio kuhinju u restoranu Draga di Lovrana.

Srdoč će voditi Hiltonov fine dining restoran Nebo by Deni, dok će executive chef Miljenko Kosanović biti odgovoran prije svega za neformalniji restoran The Kitchen by Miljenko. Srdoč i Kosanović zajedno će voditi gastronomski program i timove cijelog resorta.

Nebo by Deni


Uz Nebo i The Kitchen, Hilton će otvoriti i restoran Jedro na plaži, u kojem najavljuju jednostavna riblja jela iz dnevnog ulova, uz restorane na Costabelli će raditi bazenski lounge bar Sunce i Aura Lounge, dok uz šetnicu otvaraju kafić Villoresi Sports.

Najzanimljiviji će, naravno, biti Srdočev fine dining restoran Nebo. Deni Srdoč u Dragi di Lovrana započeo je vrlo uspješan projekt kodificiranja moderne kvarnerske gastronomije. “Moj način pripreme hrane spoj je suvremenih i tradicionalnih elemenata hrvatske kuhinje, obogaćen talijanskim i francuskim trendovima. Oslanjam se na kreativan pristup receptima i koristim kvalitetne namirnice odabranih hrvatskih farmi. Pobornik sam filozofije od farme do stola i podupirem zero-waste pokret. Nebo Restaurant & Lounge uzbudljiv je projekt i jedva čekamo svoje prve goste kako bismo im pružili potpuno novo kulinarsko iskustvo“, izjavi je Srdoč u predstavljanju Hiltona Costabella.

Nebo najavljuje degustacijske menije, ambicioznu vinsku kartu i atraktivan koktel bar. I Srdoč i Kosanović lokalni su chefovi, odrasli su na Krku i u u Rijeci, Kosanović je pohađao Le Cordon Bleu u Londonu i radio u niz lokalnih restorana, dok se Srdoč školovao na kulinarskom institutu Oliva Allegra u Splitu, a karijeru izgradio u Dragi di Lovrana, gdje je s 27 godina postao najmlađi hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom.

Foto/Filip Gržinčić
 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.