Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Novi Orahovičin Rose primjer je dobrog, posve suhog ružičastog vina po vrlo prihvatljivoj cijeni

orahovica-rose

Vinarija Orahovica najpoznatija je po zelenom silvancu, koji u raznim svojim verzijama često osvaja važna međunarodna priznanja, uključujući i Decanterove zlatne medalje.

Orahovica je, također, poznata po vrlo dobroj Vrhunskoj frankovki, koja u supermarketima košta manje od 50 kuna, što je čini izvrsnom vrijednošću za novac.

Orahovica dosad nije bila poznata po roseu, što bi se moglo promijeniti s berbom 2020. Orahovica je, pametno slijedeći grafikone prodaje rosea u svijetu ali i kod nas, od frankovke iz lanjske berbe proizvela suhi rose sa samo 2 grama ostatka šećera, i s više od 6 grama ukupnih kiselina.

Radi se, dakle, o tipičnom broseu, (roseu kojeg piju i muškarci) nastavku trenda što su ga prije desetak godina u Provansi bili definirali Whispering Angel, Minuty i Miraval.

Novi Orahovičin Rose svijetle je ali ipak ne blijede ružičaste boje. Na nosu je prepun ugodnih, poticajnih aroma crvenog voća, prije svega malina, jagoda, a zatim i trešanja.

Struktura je donekle čvrsta, a vino je baš jako svježe, perfektno za proljetne i ljetne roštilje. Novi Orahovičin Rose jako je komercijalno vino, u poztiivnom smislu te riječi. Na policama supermarketa košta samo tridesetak kuna. Na akcijama manje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.