Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Gospođa koja je otkazala Advent pa to demantirala, sad se čudi što ne moramo nositi maske na otvorenom

olivera-majic-1

Ovaj naslov nije psihodeličan. Ako se, međutim, doima psihodelično, to je zato što precizno slijedi tijek izjava i odluka u zagrebačkoj Gradskoj upravi, koju svi razumni Zagrepčani smatraju najnesposobnijom na svijetu.

Dakle, ujesen lanjske godine Olivera  Majić zamjenica ondašnjeg gradonačelnika Bandića, na jednoj je press konferenciji rekla da se zagrebački Advent otkazuje. Mi smo doslovno objavili njenu izjavu.

Cijeli je ugostiteljski i hotelijerski Zagreb dobio instantni srčani udar. Gospođa Majić zvala nas je sat ili dva poslije objave teksta, agresivno nas pokušavajući uvjeriti kako nije rekla to što je rekla i tražeći da sve objavljeno povučemo. Kad smo je suočili s njenim doslovnom izjavom o otkazivanju Adventa, kazala je da smo zlonamjerni, kao argument navela da je rekla da neće biti Adventa  “u obliku kakvog ga poznajemo” i spusila slušalicu. Kao što znamo, Adventa na kraju nije bilo. Ni u kojem obliku.

Gospođa Majić je do jučer u dva popodne bila šefica zagrebačkog Stožera civilne zaštite. Koji je u srijedu ujutro objavio obvezu nošenja maski na otvorenim površinama. Na što je cijeli Zagreb opet reagirao kolektivnim srčanim udarom.

Pa je privremena gradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević odmah osporila odluku o obveznom nošenju maski na otvorenom, te je usput smijenila gospođu Majić. Olivera Majić u četvrtak se javno požalila da ne razumije zašto je smijenjena, budući da su svi u Gradskoj upravi znali za odluku o obaveznom nošenju maski prije nego je ta odluka objavljena.

Ovaj primjer pokazuje skandaloznu nekompetentnost Gradske uprave ali, kao što smo i jučer napisali, još skandaloznije manipuliranje epidemiološkim mjerama u svrhu postizanja političkih ciljeva.

Ono što je vrijedilo ujutro ne vrijedi popodne, jer je netko primijetio da to nije politčki popularno. Takav odnos političara prema epidemiološkim mjerama opasno potkopava povjerenje građana u bilo kakve politike borbe protiv epidemije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.