Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Damir Modrušan napustio je restoran Zigante nakon 18 godina

modrusan

Glas Istre objavio je početkom tjedna veliki intervju s renomiranim pulskim chefom Damirom Modrušanom. Modrušan je u intervjuu otkrio da odlazi iz tartufarskog restorana Zigante u Livadama, kako bi preuzeo Sapore di Mare u Fažani.

Damir Modrušan privukao je pzoornost hrvatske javnosti prije dvadestak godina, dok je kuhao u Valsabbionu. Modrušan je bio jedan do najvažniih ljudi u timu Sonje Perić, vlasnice i ideologinje  prvog avangardnog hrvatskog restorana uopće. Godine 2003. Modrušan prelazi u Zigante, koji je zamišljen kao mjesto visoke kuhinje bazirane na tartufima.

Neko je vrijeme Zigante bio prilično dobar i autoritativan. No,kako se sam brend nažalost pretvorio u sinonim za tartufe iz supermarketa, restoran je postao gastronomski nezanimljiv; zašto, pobogu, ići trošiti puno novca kod firme koja prodaje tartufate i kečap s tartufima?

Prije otprilike tri godine gospodin Modrušan pokušao je bar donekle revitalizirati Zigante menijem koji se bazirao na tradicijskim istarskim jelima, ali bez tartufa. Njegova verzija istarske supe s kremom od terana i panacottom od maslinova ulja i papra doimala se prilično nadahnutom.

No, sve to nije utjecalo na imidž restorana u Livadama. Damir Modrušan, koji sada ima 51 godinu, u Saporeu u Fažani pripremat će svježe lokalne sastojke iz mora. Budući da Fažana zapravo nikad nije imala ozbiljan restoran, veselimo se novom Modrušanovu angažmanu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.