Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagreb je odustao od maski na otvorenom

korona-maske

Jutros je Stožer civilne zaštite grada Zagreba proglasio obvezu nošenja maski na otvorenom. Dr. Zvonimir Šostar čak je rekao da za tu odluku nije potrebna suglasnost Nacionalnog stožera. Samo par sati kasnije Jelena Pavičić Vukičević, privremena gradonačelnica, opozvala je tu odluku. 

Dugogodišnja najbliža suradnica Milana Bandića upravo se proglasila šeficom  gradskog Stožera, a osim što je ukinula odluku o maskama, gospođa Pavičić Vukičević javno se ispričala zbog iznemiravanja javnosti. Usput govoreći, Jelena Pavičić Vukičević smijenila je s mjesta šefice zagrebačkog Stožera Oliveru Majić, također blisku suradnicu pokojnog gradonačelnika.

Cijeli ovaj Clochemerle oko maski u Zagrebu bio bi samo tužno smiješan, da se za sedam tjedana ne održavaju lokalni izbori, na kojima se Jelena Pavičić Vukičević kandidirala za gradonačelnicu.

Pa je u kontekstu svoje kandidature procijenila da nije osobito popularno tjerati Zagrepčane da stalno i svugdje nose maske. 

Popodnevni potez Jelene Pavičić Vukičević dosta precizno objašnjava motivaciju mnogih, a ne samo zagrebačkih epidemioloških mjera.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.