Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prvu večeru nakon lockdowna Noma kuha samo za ‘heroje pandemije.’

noma-tim

Svaka večera u Nomi je posebna, ali iduća će biti nešto više. Prvu večeru nakon drugog lockdowna kultni kopenhagenski restoran kuhat će samo za “heroje pandemije.”

Kako je na Instagramu pojasnio chef Rene Redzepi, prvi dan otvorenja Noma će biti u potpunosti rezervirana za junake iz Danske koji su “tijekom protekle godine činili razliku u svojoj zajednici, velikoj ili maloj”.

Nakon toga će ugostiti sto međunarodnih heroja, koji će moći uživati ​​u večeri u Nomi čim budu mogli putovati (odabrani kandidati bit će pozvani na večeru s jednom osobom u pratnji).  

Nomin odabir heroja bit će jednostavan. Birat će ih publika. Na Nominoj web stranici svatko može nominirati svog heroja pandemije do 1. travnja 2021. Na večeru će biti pozvan oni za koje bude glasao najveći broj ljudi. Redzepi je pojasnio mogućnosti nominacija: “To može biti nešto jednostavno poput dostave stvari iz dućana za nekoga, ili nešto složeno poput posla medicinske sester na odjelu za COVID.”  

Redzepi kaže da je drugi lockdown jako pogodio njegov tim i da je sve snage koncentrirao “na dobrobit tima i na kreativnost u kuhinji”. S ovim menijem su, kažu, jako zadovoljni i spremni nastaviti borbu za oporavak.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.