Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U srijedu izlazi ULJE, specijal Kulta Plave Kamenice, ove godine posvećen budućnosti istarskog maslinarstva

ulje-2019-2020-g

U srijedu 24. ožujka objavljujemo Ulje za 2020/2021. godinu. Riječ je o novom izdanju našeg redovitog godišnjeg specijala posvećenog međunarodno najuspješnijem hrvatskom gastronomskom proizvodu.

Podsjetimo još jednom, Hrvatska ni u čemu nije pet godina svjetski prvak osim u maslinarstvu, i to zahvaljujući istarskoj maslinarskoj sceni. Stoga smo novo izdanje Ulja posvetili budućnosti istarske industrije maslinovih ulja. Najvažniji istarski maslinari u opsežnim, dubinskim intervjuima iznose svoje vizije istarskog uljarstva u narednom razdoblju.

Na naša su pitanja odgovorili Duilio Belić, braća Chiavalon, obitelj Ipša, Milan Budinski iz Agrolagune, Edi Družetić iz Agroprodukta (Salvela) i Marijan Majstorović iz Stancije San Antonio. Svi oni zajedno skupili su značajno više od stotinu zlatnih medalja i najviših bodovnih rezultata na najvažnijim svjetskim maslinarskim natjecanjima.

Želimo posebno najaviti i esej našeg stalnog suradnika, dip.ing. Tomislava Filipovića, koji analizira glavne probleme u hrvatskoj maslinarskoj industriji. Tu je naravno i iscrpna lista svih najznačajnijih međunarodnih priznanja što su ih hrvatska maslinova ulja dobila u prethodnom razdoblju.

Posebno se osvrćemo na dalmatinsku maslinarsku scenu, koja u pojedinim primjerima pokazuje da se može početi uspoređivati sa istarskom. Ulje za 2020/202. godinu moći će se čitati i besplatno downloadati na portalu Kulta Plave Kamenice. Najvažnije tekstove objavit ćemo i zasebno na portalu i na našoj Facebook stranici.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.