Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Probali smo Grand Collection, novo veliko vino Iločkih podruma

ilocki-podrumi-grasevina-grand-collection-2019

Grand Collection nova je linija vina Iločkih podruma koja se nastavlja na legendarnu graševinu Velika berba iz 2011. godine. Grand Collection proizvodit će se samo u izvrsnim berbama. Ova se graševina vinificira od vrlo zrelog voća, ali ostaje potpuno suha i veoma svježa, barem sudeći prema Grand Collectionu iz berbe 2019. koja je punjena u magnum, s lijepo dizajniranim, pomalos svečanim crnim etiketama.

ilocki-podrumi-grand-collection-2019

Vino je izvanredno. Ono spada u najuži vrh dosadašnje proizvodnje Iločkih podruma. Grand Collection pokazuje svu raskoš koje bijelo grožđe može postići na položajima poput Principovca i Vukova, uključujući izraženi boritis i veoma zrele voćen primarne arome, ali je istodobno zadržalo puno svježine, s naglašenim mineralnim/savory završetkom.

S obzirom na skladan odnos snage, zrelosti i kiseline, ovo vino pred sobom ima barem 10 do 12 godina uspješnog odleževanja. Grand Colelction reprezentativno je gastronomsko i kolekcionarsko vino, kojim su Iločki podrumi napravili još jedan kvalitativni korak naprijed.

Gastropreporuka smuđ, riječni rakovi, jastozi, listovi, rombovi, smrčci, bečki odrezak, cordon bleu, pečeno pile

aqua-panna-sidebar
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Probali smo Grand Collection, novo veliko vino Iločkih podruma

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min