Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Francuskoj kreće još jedan food truck s tri zvjezdice. Ovaj vozi obitelj Troisgros

troisgros

Francuska dinastija Troisgros pridružila se konvoju food truckova koje u Francuskoj tijekom lockdowna pokreću najveći tamošnji chefovi. Nakon Alexandera Mazzie i Anne-Sophie Pic, food truck obitelji Troisgros projekt je Lea i Cesara Troisgrosa. Kamion će prodavati hranu u Roanneu u Loiri, nedaleko od obiteljskog restorana. “Food truck mi je uvijek bio san,” rekao je medijima Cesar Troisgros, sin Michela Troisgrosa. “Da nije bilo svega ovoga, nikad ne bih ni pomislio da ga zaista pokrenem.” 

Cesar Troisgros kuhinju otvara u preuređenom starom Hy Citroën kamionu. “Prvo smo htjeli unajmiti kamion, ali bio je preskup. A i nisam htio food truck bez šarma, to nije dolazilo u obzir. Ovaj stari Citroënov model bio je savršen. Ali je uzak. Unutra ne može biti više od dvoje ljudi.”  

Zbog svih ograničenja, food truck neće moći imati široku ponudu, ali želi ponuditi nešto dobro stanovnicima grada koji još nije vidio dobar street food. “Nikako nismo htjeli prodavati burgere. Ali želimo ljudima dati nešto praktično i brzo. Prirodno nam se nametnula ideja o sendviču, ali nismo ga željeli tako zvati. Tako je nastalo ime ulični kruh,” objasnio je Cesar Troisgros.

U restoranu su razvili posebni kruh s kojim će svaki dan moći pripremati dvije vrste sendviča, juhu koja će svaki dan biti drugačija i dva deserta. Meni će koštati 13 do 15 eura. Food truck će se zvati Petite Cuisine i Troisgros vjeruje da će nadživjeti lockdown. Petite Cuisine je nova faza u razvoju obiteljskog restoranskog biznisa. Troisgros kaže da su u njega uložili puno vremena i rada i da će njegova dugovječnost ovisiti o tome kako će ga publka prihvatiti.

“Petite Cuisine definitivno ima mjesta u našoj organizaciji u budućnosti. Takva je ponuda savršena za evente, a mislim da s vremenom u food trucku možemo razviti i profinjeniju kuhinju, ovisno o kontekstu.” Mala kuhinja, velika budućnost koncepta koji još prije godinu dana teško da bismo ikad povezali s restoranima s tri Michelinove zvjezdice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.