Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Opatiji se drugi tjedan otvara Pizzeria i Bistro Laurus

laurus-pizza

Opatija napokon dobiva vrhunsku pizzeriu. U Osteriji da Ugo svojedobno se pekla relativno solidna pizza ali ne više od toga, dok su druge opatijske pizzerie oduvijek isporučivale konfekcijsku robu s lošim tijestom i još gorim sastojcima.

Idući tjedan u četvrtak 25. ožujka, u hotelu Villa Kapetanović otvara se Pizzeria i Bistro Laurus. Pizze, i to romane, peći će talijanski pizzaiolo Giuseppe Perfido.

Visokoproteinsko tijesto fermentira 48 sati, hrskavo je i tanko a sastojci su visokokvalitetni, od fior di latte i mozzarelle buffale preko janjeće kobasice do sirove plave jadranske tune. Pizze su velike, promjera 29 centimetara, a cijene normalne, od 50 do 80 kuna ne računajući nešto skuplju pizzu s plavom tunom.

Nova opatijska pizzeria ima i dosta širi meni, koji obuhvaća tartar od tune, tartar biftek i nekoliko ribljih jela poput burgera od brancina. Tu su još i biftek, nekoliko jela od paste i niz velikih salata. Vinska lista sadrži dvadesetak etiketa, dok će se izbor piva bazirati na San Servolu. Pizzeria i Bistro Laurus perfektno se uklapa u moderni trend hrvatskih pizzeria s ozbiljno koncipiranom ponudom, poput zagrebačkog Franka ili splitske Boccamore.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.