Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Velike hrvatske hotelske tvrtke neće tražiti potvrdu o cijepljenju kao uvjet za zapošljavanje

valamar-marea

“Ne, mi definitivno nećemo tražiti potvrdu o cijepljenju od naših zaposlenika, i od ljudi koje planiramo zaposliti tijekom sezone,” potvrdili su nam jutros menadžeri Valamara, najveće hrvstske hotelske tvrtke.

“Riječ je o više manje jedinstvenoj turističkoj politici prema covidu, koju koordiniramo u suradnji s Hrvsaskom udrugom turizma. Dakle, cijpoljenje nije uvjet za zaposlenje u turizmu. Ali, naravno da je cijepljenje poželjno. Stoga HUT i njegov direktor Veljko Ostojić lobiraju kod Vlade da se i zaposleni u turizmu uvrste među prioritetne grupe za cijepljenje. Anketa koju smo proveli pokazala je da se oko 70 posto zaposlenih u hotelskim kućama želi cijepiti,”  kažu sugovornici Kulta Plave Kamenice iz hotelske tvrtke Valamar.

Hotelske kuće upravo zapošljavaju radnike za sezonu, budući da se očekuje dulja i bolja sezona nego lani. Pitanje cijepljenja tu je  iznimno bitno. Naravno da bi bilo idealno kad bi svi ili skoro svi zaposleni u jadranskim hotelima i restoranima bili cijepljeni prije početka  pune sezone, jer bi to bio jak argument za privlačenje stranih turista.

S druge strane, zbog usporenog uvoza cjepiva to naprosto nije realno. Zato je odluka velikih hotelskih tvrtki da zapošljavanje ne uvjetuju cijepljenjem apsolutno opravdana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.