Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Obitelj Antinori kupila je većinski udio vinarije Jermann

jermann-family

Iz Italije je danas stigla najsenzacionalnija vinska vijest u dosadašnjem tijeku 2021. godine. Toskanski Antinori, najmoćnija talijanska vinska obitelj, kupili su većinski udio u vinariji Silvia Jermanna iz Friulija.

Osim podruma, palača i ikonografske, monumentalne nove vinarije u Toskani, Antinori, koji se proizvodnjom i prodajom vina bave već šest stotina godina, vlasnici su više vinarija u Italiji i u svijetu.

Prije tri godine kad smo posjetili novu modernisitičku vinariju kraj Firence, rekli su nam da prodaju oko dvadesetak milijuna buteljki godišnje. No, usprkos tako velikoj proizvodnji i prodaji, Antinori su čista obiteljska vinarija, koja ne samo da nije na burzi već je posebnim pravnim aktom zabranila svim nasljednicima sadašnjih vlasnika prodaju udjela u tvrtki u idućih 99. godina.

Vinarija Jermann osnovana je krajem 19. stoljeća u sjevernoj Italiji, odmah kraj slovenske granice. Sad se nalazi u mjestu Ruttens. Dojučerašnji vlasnik Silvio Jermann preuzeo je ovu manju obiteljsku tvrtku prije skoro 50 godina. 

Silvio Jermann učinio je vina Jermann svjetski poznatima, a neke od njegovih etiketa poput Vintage Tunine, Capo Martina ili Dreamsa već dugo imaju kultni status u većem dijelu svijeta.

Vinarija Jermann, smještena petnaestak kilometara od slovenske granice, proizvodi oko 800 tisuća do mlijun buteljki godišnje. Kad smo Silvija Jermanna prije dvije i pol godine, na obiteljskom ručku kojem su nazočila i njegova djeca, pitali o budućnosti vinarije, rekao je da će o tome odlučiti kćerka i sinovi, ali da on smatra kako se vinarija više ne smije širiti.

A sada je, eto, postala dio jednog od većih globalnih vinskih imperija. Što ne mora biti loše za kvalitetu vina. Antinori, uostalom, iz godine u godinu proizvode neka od najimpresivnijih talijanskih vina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.