Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnik zagrebačkog restorana: Kad podvučem crtu na kraju svakog mjeseca, strašno je koliko smo u crvenom

restoran

Ovih smo dana razgovarali s jednim istaknutim zagrebačkim restoraterom, koji je jako dugo u ugostiteljstvu. Njegov restoran već petnaestak godina spada među najpodjećenijr u Zagrebu. Restoran je radio i za dostavu, a u ponedjeljak je otvorio terasu.

Tijekom lockdowna restoran nije nikoga otpustio. Naš je sugovornik ogorčen na Vladinu politiku prema ugostiteljstvu. Kaže da bi svi u Hrvatskoj trebali razumjeti da Vlada koja je dopustila da propadne ugostiteljstvo može dopustiti da propadne i bilo koji drugi gospodarski sektor.

“Svaki mjesec kad podvučem crtu, upravo je strašno koliko smo u crvenom. Srećom, bavim se i nekim drugim biznisima jer u sadašnjoj bi situaciji restoran bio potpuno neodrživ.”

Sugovornik Kulta Plave Kamenice i njegovi suradnici procjenjuju u da će se tek 2023. godine vratiti u normalno poslovanje, naravno, pod uvjetom da više ne bude lockdowna. To znači da će restoran ostatak ove godine i cijelu 2022. raditi da bi kompenzirao gubitke nastale tijekom epidemije.

Ako je takvo stanje u jednom od deset definitivno najpopularnijih zagrebačkih restorana, nije teško zamisliti da je drugdje još teže. Danas je sasvim jasno da velik dio hrvatske restoranske industrije, onaj dio koji posluje legalno bez kršenja mjera i bez sive ekonomije, neće preživjeti epidemiju ili će još godinama vraćati dugove.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.