Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Britanski NHS moli Gwyneth Paltrow da prestane nagovarati ljude da covid liječe kimchijem i kombuchom

gwyneth-paltrow-goop

Britanska zdravstvena služba (NHS) dosta je otvoreno napala metode koje Gwyneth Paltrow promovira u sklopu svog brenda Goop. Glumica/lifestyle guru zadnjih godina zagovara razne alternativne metode liječenja i poboljšanja kvalitete života, pa preporučuje i rješenja za simptome i posljedice covida.

Gwyenth Paltrow, koja je prije nekoliko mjeseci preboljela covid, na svom je blogu napisala da su joj liječnici rekli da će njen oporavak zbog takozvanog sindroma dugog covida biti težak i dugotrajan, ali da se potpuno izliječila “intuitivnim postom”, biljnim napicima te fermentiranom hranom i napicima poput kimchija i kombuche.

Iako glumica tvrdi da se njene preporuke temelje na istraživanjima, direktor NHS-a Stephen Powis javno je od nje zatražio da prestasne širiti fake news.  “Zadnjih nekoliko dana vidim da Gwyneth Paltrow nažalost pati od simptoma dugog covida,” rekao je profesor Powis za Guardian, “Želimo joj sve najbojle, ali neka od rješenja koja predlaže nisu rješenja koja bi NHS preporučio…Moramo ozbiljno shvatiti dugoročne učinke covida na ljudski organizam i liječiti ih isključivo znanstvenim metodama.”

Svi influenceri na društvenim mrežama dužni su ovoj temi bi pristupati odgovorno. Dezinformacije, baš kao i virus, prelaze granice, mutiraju i razvijaju se. Tako da YouTube i ostale društvene platforme sada imaju stvarnu odgovornost i priliku, upozorava direktor HNS-a. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.