Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka gostionica Ficlek u utorak na terasi slavi prvi rođendan. Sva je hrana 25 posto jeftinija

ficlek-g

Borna Janeš, energični restorater mlađih srednjih godina, s Ficlekom je postigao respektabilan uspjeh. Ficlek je koncipiran kao starinska zagrebačka gostionica: tanjuri, beštek i čaše izgledaju kao da su došli iz neke donjogradske srednjeklasne kuće između dva svjetska rata.

Gastronomski gledajući, Ficlek se oslonio na ono što se konvencionalno smatra tipičnom zagrebačkom kućnom prehranom; faširanci, zagrebački odrezak, šnenokle…

ficlek-zemlja

Ficlekov je koncept, udružen s njegovom perfektnom lokacijom ispod Dolca i s veoma prijateljskim cijenama, prvo privukao hrpu hipstera koji uvijek vole bilo što retro, a zatim i širu publiku, koja je u Ficleku prepoznala svoje kućne okuse.

Najvažnija je značajka Ficleka da on neobično precizno reproducira stvarno kućno kuhanje u Zagrebu; njegov tafelspitz sigurno nije najbolji u gradu, ali zaista podsjeća na kuhanu govedinu kakva se nedjeljom priprema u mnogim zagrebačkim obiteljima. Isto vrijedi i za faširane šnicle i za krumpirovu salatu, pa donekle i za zagrebačk .

Ficlek je naprosto naciljao i pogodio identitetska mjesta kućnog gastronomskog odrastanja u Zagrebu, sa svim njihovim dobrim i lošim stranama i zato je preživio prvu godinu rada usprkos dva lockdowna. Ficlek u utorak 2. ožujka slavi prvi rođendan, a svi gosti Ficlekove terase dobit će 25 posto manje račune za hranu i besplatne gemište.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.