Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kako je Three Monkeys pobijedio cijelu Vladu i postao simbol najgore PR operacije u novijoj hrvatskoj povijesti

plenkovic-monkeys

Da je vlasnik riječkog bara Three Monkeys investirao milijun kuna u promotivnu kampanju koja bi obuhvstila desetke objava na Facebooku i Instagramu, pa pedesetak jumbo plakata po Kvarneru, pa još spotove na televiziji, lokalnim i nacionalnim radio stanicama, ne bi postigao takvu vidljivost i poznatost, kakvu mu je omogućila hrvatska Vlada.

Danas vjerojatno nema hrvatskog građanina, koji nije čuo za Three Monkeys, i utoliko je Three Monkeys postao najpoznstiji ugostiteljski lokal u Hrvatskoj, definitivno poznatiji od Pelegrinija, Noela i Montea zajedno. Da ne govorimo kako se Three Monkeys pretvorio u lokalni simbol otpora ovoj Vladi, koju u Rijeci ionako baš ne vole.

Kako se to dogodilo? Kako se pokušaj prikazivanja HDZ-a kao žrtve diskriminacija pretvorio u trijumf Three Monkeys i u najneuspjeliju PR operaciju u novijoj hrvatskoj povijesti?

Prvo zato što u originalnoj objavi Three Monkeys, kojom je sve počelo i u kojoj se poziva HDZ ovce da ne dolaze u taj kafić zbog Vladine politike prema ugostiteljima, zapravo nema diskriminacije. 

Odvjetnica Vesna Alaburić lijepo je objasnila da se tu radi o slobodi govora i izražavanju političkog mišljenja. No, Vlada je u napadu na Three Monkeys doživjela debakl iz sasvim drugih razloga.

Riječ je prije svega o načelu nerazmjernosti, dovedenom do grotesknog formata. S jedne strane sukoba između Vlade i Three Monkeys, stoji Andrej Plenković, objektivno najmoćniji čovjek u Hrvatskoj jer je zahvaljujući zakonskim ovlastima svaki premijer najmoćniji čovjek u zemlji. S druge strane sukoba stoji manji, do jučer poluanonimni riječki kafić.

Kad najmoćniji čovjek u zemlji , potpomognut svojom suradnicima iz dana u dan napada mali kafić, to izgleda jednako kao kad se boksač superteške kategorije tuče s klincem iz četvrtog osnovne, kad tri rotvajlera po dvorištu naganjaju pudlicu ili kad veliku tunu bacite u jato srdelica.

Golema nerazmjernost u snazi nmavela je javnost da navija za slabijeg i da ismijava onog moćnog. Nadalje, u cijelom ovom slučaju postoji i značajna nerazmjernost u sadržaju. Hrvatska je prepuna teških realnih problema, a predsjednik Vlade i njegovi suradnici već danima troše energiju na riječki kafić. To ljudima nije smiješno, već naprosto bizarno i glupo.

Ako se u ponedjeljak doista otvore terase, nema nikakve sumnje da će terasa Three Monkeysa u idućih nekoliko tjedana biti jedna od najposjećenijih u Hrvatskoj.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.