Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Lašćinskoj cesti otvoreno je Vino, nova zagrebačka kvartovska vinoteka s dobrim cijenama

vino-vinoteka

Na Platou između Lašćinske i Dobrog dola, na pola puta od Petrove prema Mirogoju, 3. prosinca otvorena je vinoteka Vino. Na Vino smo naišli slučajno tijekom nedjeljne popodnevne šetnje. Svidio nam se izbor vina u izlogu, a još više cijene.

Decanterov zlatni babić Dalmatian Dog košta samo 62 kune, dok je Fakinova Malvazija tek par kuna skuplja nego u Vrutku, koji je ipak veliki diskontni lanac. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

U ponedjeljak ujutro otišli smo provjerit što još Vino prodaje. U ugodno uređenom prostoru od možda pedesetak kvadrata izloženo je niz buteljki uglavnom privatnih vinarija, od Testamenta, Black Island Winery , Bedalova ili Zure, do Koraka, Bolfana, Kosovca, Meneghettija, Fakina i drugih domaćih proizvođača. Od velikih su vinarija najzastupljeniji Iločki podrumi Stranih je vina veoma malo ali su uglavnom dobro izabrana, pa smo kupili i naš omiljeni novozelandski sauvignon Tinpot Hut, kojeg uvozi Enozoik.

Uz vina, Vino drži i ponešto sireva uključujući bosanski trapist. Tu su i Meneghettijeva ulja i čokolade Taman. U Zagrebu nema mnogo malih neovisnih vinoteka, a osobito nema kvartovskih vinoteka. Vino bi moglo pokrenuti novi trend.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.