Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VLASNIK THREE MONKEYSA ODGOVORIO PREMIJERU Ja nisam vaš podanik

three-monkeys-hdz

Vlasnik riječkog bara Three Monkeys  Tomislav Kovačević u izjavi za dnevnik.hr odgovorio je premijeru Andreju Plenkoviću, koji  ga je u ponedjeljak prozvao za diskriminaciju sličnu onoj kojoj su u fašističkim režimima doživljavali Židovi, Srbi i Romi.

Premijer je bijesno reagirao na nedavne objave na Facebook stranici bara Three Monkeys, u kojima je vlasnik članove i simpatizere proglasio nepoželjnima u svom lokalu, zbog dvostrukih  mjerila u pandemiji i Vladine politike prema ugostiteljima.

Kao krajnji čin poniženja koje smo doživjeli od vas, naše vlade i vašeg premijera molimo vas da ne dolazite više u naš bar jer ovdje niste dobrodošli”, objavio je Kovačević na Facebooku sredinom veljače, nakon još jedne odluke Vlade i Stožera da ne barovima i kafićima ne dopuste prodaju za van unatoč suprotnim najavama.  U idućih nekoliko postova Kovačević je detaljnije objavio svoj stav, a javno ga je podržala i regionalna udruga ugostitelja. 

Dva tjedna kasnije, nezadovoljan jednim pitanjem na novinskoj konferenciji, premijer Plenković napao je hrvatsku javnost “zato što ne reagira na diskriminaciju ona Tri majmuna prema HDZ-u. Da je netko napravio tako nešto Židovima, Srbima, Romima, Armadi ili SDP-u, već bi se digla strahovita halabuka. A sad svi šute,” požalio se hrvatski premijer, “To je diskriminacija, sljedeći korak je fašizam. Jeste li vi čitali što je taj čovjek govorio? Mi se ovdje bavimo dotepencima i čitanjem ćirilice. Ali kad je HDZ u pitanju ništa”.

Iako su prije nekoliko dana objavili da se zbog brojnih negativnih reakcija i prijetnji na Facebook stranici riječkog bara više neće baviti politikom (“oduzeli smo šifre našem Tomislavu”) vlasnik Three Monkeysa brzo je reagirao na premijerove izjave. “Čuo sam što je rekao, tlak mi je na milijardu!”, rekao je Kovačević zaDnevnik.hr r “Neka premijer koji pere novinarku pročita komentare njegovih istomišljenika. Neka se spusti malo na zemlju, nisam ja njegov podanik”. Kovačević tvrdi da zapravo nikad nije zabranio ulazak HDZ-ovcima, već ih “ne voli jer 30 godina uništavaju Hrvatsku..

“Naravno da to nikad nisam napisao, taj vrli premijer bi mogao pročitati moje izjave kad govori da su novinari nepripremljeni. Nisam napisao da će nekome biti zabranjeno, nego da ih ne želim blizu. Ali hoće li doći on i njegovi, to nije moja stvar. Kod nas će svaki gost biti profesionalno uslužen.” Vlasnik bara odgovorio je i na premijerovu tvrdnju da mu je, kao i drugim ugostiteljima, dao novac.

“On meni novac nije dao. Nikome nije! Samo nam je vratio dio novca koji smo uplaćivali, s tim da nam je zabranio rad bez ijednog znanstvenog dokaza,” tvrdi Kovačević, “On ne daje pare, on je sluga naroda, bar bi to trebao biti, a ne da narod služi njemu. Ovo doživljavam kao pritisak. Okomio se na malog čovjeka iz Rijeke koji je rekao da ne voli članove njegove stranke. E, pa ne volim vas! Trideset godina uništavate ovu državu i ja vas ne volim.” 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.