Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vlasnik Three Monkeys daje primjer drugim ugostiteljima. On se ne boji javno suprotstaviti političarima

plenkovic-monkeys

Tomislav Kovačević, vlasnik riječkog bara Three Monkeys, danas je uspostavio presedan na koji je hrvatska ugostiteljska industrija čekala desetljećima. O čemu je ovdje ustvari riječ?

Hrvatski ugostitelji nikad se nisu ozbiljno pokušali izboriti za bolji položaj svoje struke i svojih biznisa zato jer su se uvijek bili bojali vlasti.

Vlast za ugostitelje nisu samo ministri. Vlast su inspekcije i vlast su poreznici. Pa se stoga hrvatski ugostitelji nikad nisu uspjeli dogovoriti ni oko općeg štrajka, a kamoli da bi se usudili javno kritizirati bilo koju državnu vlast. Marin Medak pokušao je artikulirati strukovno političke reakcije  hrvatskih ugostitelja, ali je razmjerno brzo napustio mjesto predsjednika Nacionalne udruge ugostitelja.

A sada je vlasnik Three Monkeysa, svojim odgovorom na nevjerojatno nekontrolirane optužbe predsjednika Vlade, prvi prekršio ugostiteljski tabu straha od vlasti. Gospodin Kovačević rekao je gospodinu Plenkoviću skoro sve što mu je trebao reći, uključujući dvije bitne činjenice: “ja nisam vaš podanik” i “ja plaćam vas a ne vi mene.” Poslije Kovačevićeve blitzkrieg javne pobjede nad Plenkovićem možda će i drugi hrvatski ugostitelji početi razmišljati o tome da se javno bore za svoja prava. Umjesto da se zadovoljavaju žicanjem dozvole za kavu za van.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.