Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Do kraja godine stiže veganski KitKat

kitkat-v

Nestlé je objavio da će do kraja 2021. godine svoj portfolio obogatiti još jednim “zelenim” proizvodom. Riječ je o veganskoj varijanti KitKat čokoladica.  KitKat nikad nije bio obična čokoladica. Od sudskih sporova zbog oblika, do cijele subkulture koja se oko ovog brenda razvila u Japanu, čokoladni slatkiš s napolitankom još će jednom postati odraz vremena.

Nakon veganskih tuna i burgera, cappuccina, biljnih mlijeka i imitacija mliječnih proizvoda, Nestle je prešao na veganske slatkiše. Istraživanja na koja se korporacija poziva pokazuju da veganske alternative upravo stvaraju golemo buduće tržište. “U tijeku je tiha prehrambena revolucija koja mijenja način naokji jedemo,” komentirao je u priopćenju direktor Nestleove konditorske divizije Alexander von Maillot, “Želimo biti na prvoj liniji, otkrivajući ljudima hranu i piće na biljnoj bazi. Ne mogu zamisliti bolji način da to učinimo od veganske verzije našeg napoznatijeg i najvoljenijeg proizvoda.” 

Prema Nestleovim istraživanjima, dodaje Maillot, veganski KitKat jedan je od najpretraživanijih pojmova na društvenim mrežama. Tako će se novi KitKat zvati KitKatV, lansirat će ga tijekom godine u nekoliko zemalja istodobno, u odabranim trgovinama kako bi ga testirati prije globalne distribucije. Recepturu su razvili Nestleovi strunjaci uistraživačkom centru za slatkiše u Yorku u Velikoj Britaniji gdje je napravljen i prvi originalni KitKat. Napravljen je od kakaovca iz održivih izvora, s Nestleovih plantaža koje obrađuju u suradnji s organizacijom Rainforest Alliance. Najteže je, ponovno, bilo razviti okus koji će biti isti kao kod originalnog KitKata. Nestle nije otkrio sastojke. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.