Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BOŽINOVIĆ U ponedjeljak sigurno nećemo otvoriti sve kao što je bilo prije

bozinovic

Šef Nacionalnog stožera Davor Božinović izrekao je, doslovno, rečenicu iz naslova na jutrošnjoj press konferenciji Stožera.”Oprostite što sada ne mogu biti konkretniji, razgovori u tome što će se otvoriti, vodit će se sredinom tjedna,” dodao je ministar unutarnjih poslova. Izjava gospodina Božinovića prilično je kriptična. Naime, riječi “kao što je bilo prije” očigledno bi trebale obuhvaćati i normalan rad restorana i kafića u interijerima, jer je tako bilo prije lockdowna.

Međutim, za prvi se dan ožujka najavljivalo samo otvaranje terasa. Nije jasno je li se Božinović nespretno izrazio i je li izapravo htio reći da je i najavljeno otvaranje terasa ponovno došlo u pitanje. Bilo kakvio otvaranje ovisit će, naravno, o brojkama. Koje nisu kritične, ali su lošije nego prije sedam dana.

U zadnja 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja, što je četiri više nego prošle nedjelje. Međutim, subotnja statistika mora zabrinuti: s petka na subotu registrirano je 260 novih bolesnika, što je šezdesetak više, odnosno čak trideset posto više nego prethodni tjedan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.