Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovo je sumanuti protokol po kojem su Trumpu morali posluživati Diet Coke u njegovu hotelu u Washingtonu

trump-coke

Magazin Washingtonian objavio je pregled četiri godine predsjednikovanja Donalda Trumpa iz perspektive zaposlenika njegova washingtonskog hotela. Članak je pun bizarnih detalja, od gostiju koji “u mafijaškom stilu podmazuju” osoblje da bi dobili stolove i sobe u bilizni moćnika, nepisanih pravila za seksi odijevanje zaposlenica, preko dobavljača koji šalju loše meso i trulo povrće nakon Trumpovih rasističkih izjava do panike zbog gubitka kaputa Stevea Mnuchina.

Jedan od najluđih detalja je kićeni protokol koji je hotelsko osoblje razvilo za posluživanje Diet Cokea predsjedniku Trumpu. Kao što je poznato, Trump ne pije alkohol ali je oko svojih cola sitničav kao da su aukcijske boce bordeauxa. Trumpov hotel morao je colu posluživati u sedam koraka. 

1. Konobar “diskretno” donosi minijaturnu bocu dezinficijensa za ruke

2. Konobar pozdravlja predsjednika i pita ga želi li Diet Coke s ledom ili bez leda

3. Konobar donosi poliranu tacnu s rashlađenim bocama i čašama pripremljenima za posluživanje sa ili bed leda

4. Konobar otvara bočicu pred Trumpom, nikad izvan njegova vidokruga

5. Konobar otvarač za bocu drži “za donju trećinu” a bočicu pod točno određenim kutem dok je otvara, kao i dok toči colu u čašu

6. Konobar čašu s colom stavlja s Trumpove desne strane

7. Konobar donosi i toče Diet Coke bez daljnjih pitanja.

Pojedini elementi ovog protokola dio su uobičajenog redoslijeda posluživanja pića u hotelskim barovima, ali ovako detaljno razrađen hodogram specijalno za Trumpa, govori puno o karakteru bivšeg američkog predsjednika i njegovu okruženju. Iz članka u Washingtonianu doznaje se i da se Trump ljutio kad bi umjesto gigantskih steakova dobivao one standardne veličine, pa je glavni chef Bill Williamson pazio da uvijek rezervira dovoljno tomahawka.

Trump je gotovo uvijek naručivao isto: koktel do kozica, well-done biftek s kečapom, pomfrit, duplu porciju uštipaka, ponekad pitu od jabuka ili čokoladnu tortu. Povremeno je tražio da mu slože tacnu punu junk fooda sa slatkišima, jedna od omiljenih grickalica mu je Laysov čips s kiselim vrhnjem i lukom. Ni Trumpovi bliski suradnici nisu bili sofisticiraniji gosti, osoblje ih opisuje kao priproste, neugodne,  iscrpljujuće zahtjevne i vrlo škrte na napojnicama. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.