Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Važna vijest za sve koji se pametno hrane. Od srijede ponovo možemo kupovati svježe srdele

srdele

Danas, 15. veljače istekao je lovostaj na sitnu plavu ribu, koji je počeo krajem prosinca. To znači da od noćas ribari ponovo smiju loviti srdelu, uvjerljivo  najznačajniju jadransku ribu. Što opet znači da bi naše ribarnice u srijedu ujutro mogle biti pune friških, netom ulovljenih  srdela.

Srdela je fantastično ukusna riba u kojoj uživaju svi oni koji se žele pametno hraniti. Iznimno je zdrava zbog omega3 masnih kiselina. Srdela se ne mora samo frigati nego se može pripremati na vrlo mnogo načina, od carpaccia do tempure.  Smiješno je jeftina; cijene se već godinama kreću oko 20 kuna za kilogram, par kuna više ili manje, ali nikad iznad 30 kuna. 

Srdela je zasitna i izdašna. Kilogram srdela s prilogompoput salate od krumpira ili graha više je nego dovoljan za četvero. Srdela je, ukratko,  fantastična namirnica. 

Dani prvih srdela poslije lovostaja gastronomski su jednako uzbudljivi kao dani prvih divljih šparoga. Stoga toplo preporučujemo da u srijedu stanete u red ispred vaše ribarnice. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.