Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Njemačka je zatvorila granice s Češkom i austrijskim Tirolom: zašto je to važno za hrvatski turizam?

njemacka-granica

Vlada Angele Merkel danas je odlučila zatvoriti granice s Češkom i austrijskim Tirolom. Granice su zatvorene zbog širenja novih sojeva korona virusa u Češkoj i u popularnoj austrijskoj turističkoj regiji. Europska komisija osudila je ovu njemačku odluku, jer iskače iz zajedničke europske politike o putovanjima unutar EU za vrijeme epidemije . Zašto je sve ovo važno za Hrvatsku?

Zato što se u predstojećim turističkim mjesecima možemo suočiti s posve nepredvidivim odlukama pojedinih europskih Vlada vezanih uz epidemiju. Očito je da se ni ove godine neće provoditi zajednički europski protokoli o slobodi kretanja unutar Unije, što našu turističku sezonu čini još nepredvidljivijom. Uostalom, svi se sjećamo kako je u kolovozu prošle godine Austrija doslovno fizički potjerala svoje turiste iz Hrvatske.

U situaciji kad postaje sve jasnije da stanovništvo zemalja Europske Unije neće biti procijepljeno prije jeseni, turistička sezona u Hrvatskoj sve se brže puni nepoznanicama. Dobra je vijest, međutim, da je do sredine prošlog tjedna cijepljeno čak 13 milijuna Britanaca, što znači da bi ovu sezonu mogso obilježiti masovni povratak gostiju iz Ujedinjenog Kraljevstva, koji su lani uglavnom izostali.

Foto/YouTube Screenshot

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.