Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kafići će za van moći točiti i pivo, vino i jaka pića; ispred kafića smije biti najviše 25 osoba

plastika-case-pivo

Prema informacijama Jutarnjeg lista, kafići i barovi moći će od ponedjeljka točiti za van sva pića koja imaju na svojim kartama, a ne samo kavu i bezalkoholne napitke. To, dakle, znači da ćemo moći naručivati pivo, vino, koktele , whisky i druga jaka pića.

Ova informacija mogla bi se, osim za potrošače, pokazati vrlo značajnom prije svega za pivare, koji su uslijed lockdowna ostali bez tržišta za svoj komercijalno najvažniji proizvod, točeno pivo.Nadalje, ako je točna interpretacija Jutarnjeg o stvarnom sadržaju odluke da se kafićima dopusti prodaja kave za van, pokrenut će se i kakva takva prodaja vina u ugostiteljstvu, kao i prodaja jakih pića. Postavlja se pitanje kako će sve to izgledati.

Jutarnji upozorava da se ispred kafića neće smjeti okupljati više od 25 ljudi. Vlasnici kafića sva će pića vjerojatno točiti u plastične čaše kao primjerice tijekom Adventa. Bit će zanimljivo vidjeti i hoće li se idući tjedan uz kafiće opće prakse otvoriti i specijalizirani lokali, poput pubova i vinskih barova: 25 ljudi koji, recimo, piju vino ispred Cheese Bara ili pivo ispred Tolkiena ipak donose kakav takav promet.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.