Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U novoj seriji Uncharted Gordon Ramsay u Istri kuha s Davidom Skokom

ramsay-uncharted

National Geographic najavio je treću sezonu dokumentarne serije Uncharted Gordona Ramsaya. Epizodu najavljenu za 20. lipnja Ramsay je snimio u Istri. Slavni chef ovoga je ljeta viđen u Istri, u restoranu Vodnjanka, na Crvenom otoku i kod chefa Jeffreya Velle u rovinjskom restoranu Cap Aureo, ali sve su informacije o razlozima njegova dolaska bile pod embargom.

Ramsay je početkom kolovoza završio snimanja u Hrvatskoj, Islandu, Portugalu i Finskoj. U sada službenoj najavi serijala, sinopsis epizode posvećene Hrvatskoj napisan je vrlo živopisno: “Gordon Ramsay putuje na netaknuti istarski poluotok, radi sastojaka koji se po vrhunskoj svjetskoj kvalitete mjere s najboljima iz Italije, bori se za kisik roneći po lokalne školjke, riskira svoj ponos loveći rijetku sipu i juri koze po brdima zbog sira i magarce zbog mlijeka. Uči tajne pronalaženja najboljih tartufa i proizvodnje vrhunskih maslinovih ulja, da bi svoje nove vještine testirao u srazu s lokalnim chefom Davidom Skokom.”  

“Covid nam je lani pomutio skoro sve planove, mislili smo snimati čudo super kvalitetnih emisija, putopisa, kuhanja, dokumentaraca…velike stvari za velike igrače al …jednostavno nije išlo. Jedan je projekt preživio i realiziran je skroz u tajnosti. UNCHARTED by Gordon Ramsay Nat Geo je trebao biti šlag na torti, al eto postalo je i torta i šlag i trešnjica na vrhu.
Pripreme i snimanja su bile jako intezivne i izazovne. Na žalost, zbog epidemioloških uvjeta snimanje smo odradili samo Doma u Istri i što je najbolje…USPJELI SMO!! Gordon je bio oduševljen doživljenim i obećao nas je posjetiti opet u neka “zdravija” vremena da doživi svu lipotu cile naše prekrasne zemlje. Hvala svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta,” napisao je Skoko na Instagramu.

Zbog pandemije korona virusa National Geographic morao je obustaviti više od 70 produkcija, Uncharted je jedna od nekoliko serija koje su ipak odlučili snimiti do kraja. Kako je za Deadline izjavio producent Jon Kroll, Uncharted je bilo posebno teško snimati jer je svaka država u koju je Ramsay dolazio imala vlastiti paket protupandemijskih mjera i pravila su se mijenjala gotovo na tjednoj bazi. Ramsay je projekt pokrenuo u srpnju 2018. Prve vijesti o seriji Uncharted, objavljene mjesec dana nakon samoubojstva Anthonyja Bourdaina, izazvale su žestoke reakcije na internetu. No, prve dvije sezone pokazale su se dovoljno dobrima i gledanima da National Geographic unatoč teškim uvjetima snimi i treću.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.