Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Kako je Alemka Markotić postala bioteroristkinja

alemka-markotic

Dr. Alemka Markotić jedna je od javno najeksponiranijih članica Nacionalnog stožera za borbu protiv korone. Gospođa Markotić, sasvim sigurno izvrsna stručnjakinja, u nedjelju je sljedećim riječima komentirala masovne studentske zabave i druga  javna okupljanja u Zagrebu tijekom sunčanog i toplog vikenda. “Bojim se da ovo graniči s bioterorizmom,” kazala je dr. Markotić.

Gospođa Markotić jutros nam je na presici Stožera održala poučno predavanje o opasnostima novog, britanskog soja virusa koji je upravo potvrđen i u našoj zemlji. Dr. Markotić naglasila je kako je sada osobito važno da se držimo glavnih epidemioloških pravila, poput nošenja maski i održavanja fizičke distance.

Samo desetak sati poslije tog uvjerljivog nastupa na presici, dr. Markotić održala je govor pred velikom, nedistanciranom grupom vjernika okupljenih ispred zagrebačke Katedrale, u povodu Stepinčeva. Fotografije pokazuju da nije nosila masku.

Mi poštujemo svačija vjerska uvjerenja. No, u ovom se slučaju radi ili o najcrnjem licemjerju, kakvi se osuđuje na bezbroj mjesta u Bibliji, ili o potpunom nerazumijevanju vlastite javne uloge. U svakon slučaju, gospođa Markotić večeras se upisala, prema njenim vlastitim mjerilima, u bioteroristice. Ne treba previše zamišljati što o ovom performansu istaknute članice Stožera, misle vlasnici zatvorenih kafića, restorana i teretana.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Kako je Alemka Markotić postala bioteroristkinja

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min