Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Umro je vlasnik Vindije Dragutin Drk

dragutin-drk

Vlasnik i direktor Vindije Dragutin Drk, preminuo je u ponedjeljak u 84. godini, izvijestila je varaždinska kompanija.   “S velikom tugom želimo vas obavijestiti kako je u ponedjeljak ujutro, 8. veljače, iznenada preminuo generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe Vindija, gospodin Dragutin Drk”, stoji u priopćenju.

Dragutin Drk rođen je 1937.  godine u Varaždinu. Nakon završene srednje mljekarske škole zaposlio se 1961. u Gradskoj mljekari Varaždin kao poslovođa. Ta je tvrtka kasnije postala Vindija. Drk direktor Vindije postaje nakon što je 1965. diplomirao ekonomiju, a do smrti je bio većinski vlasnik i jedini član Uprave kompanije.  

“Na čelu Vindije Drk je proveo je više od 50 godina, stvarajući poslovni sustav Grupe Vindija, domaćeg i regionalnog prehrambenog lidera, čije perjanice Vindija i Koka upravo navršavaju 60 godina rada. Od samog početka karijere, imao je viziju razvoja snažne domaće i regionalne tvrtke sa zaokruženim ciklusom proizvodnje, čime je inspirirao poslovnu zajednicu, partnere i suradnike. Gospodin Drk je utkao svoje cjelokupno životno i poslovno iskustvo u Vindiju te radio punim kapacitetom do posljednjeg dana. Uz predani, svakodnevni rad na razvoju velike prehrambene industrije koja danas zapošljava gotovo 3.700 ljudi, Dragutin Drk bio je izuzetno posvećen svojoj obitelji, osobito unucima”, kaže se u Vindijinom priopćenju 

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Umro je vlasnik Vindije Dragutin Drk

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min