Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jušni bakalar zagrebačke Zlatne školjke izvrsno je narodno jelo, koje sjajno funkcionira u dostavi

zlatna-skoljka-restoran-zagreb

Bakalar iz Zlatne školjke u Martićevoj ulici vjerojatno je najpopularnije restoransko jelo na potezu od Kvaternikova trga do Trga bana Jelačića. Evo i dokaza: na Badnjak su se pred Zlatnom školjkom stvarali dugački redovi. Prošlog smo petka relativno rano, oko dva popodne, pokušali kupiti bakalar za van, ali sve je već bilo rasprodano.

Bakalar u Zlatnoj školjki otprilike je jednako popularan kao juhe Soup Nazija u Seinfeldu. Zlatna školjka načelno kuha bakalar samo petkom. Pa smo se ugodno iznenadili kad smo danas oko podneva na crnoj ploči ispred restorana vidjeli oglas za bakalar. Naravno da smo ga odmah kupili, i da nam je jako uljepšao dan.

Bakalar u Zlatnoj školjki jednostavno je, baš narodno, jušno jelo s puno ribe, krumpira, maslinova ulja, lovora i bez rajčica. Ugodan je, zaokružen, donekle rustikalan i jako “utješan”: radi se o esencijalnom comfort food kuhanju, koje vam smiruje stres i podiže energiju. Premda košta 86 kuna za porciju, bakalar Zlatne školjke odlična je vrijednost za novac, jer se od jedne porcije može najesti dvoje ljudi.  Mi smo uz bakalar jeli genijalni Koričin mliječni kruh, koji se fino složio s maslinovim uljem. Pili smo Krauthakerovu maceriranu graševinu Kuvlakhe, koja je dodatno zaokružila ovo robusno, karakterno i apsolutno neodoljivo jelo.

Jedna od rijetkih prednosti dostave jest da možete uživati u puno ozbiljnijem wine pairingu nego što ga omogućuje 99 posto hrvatskih restorana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.