Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatska drugi dan zaredom bilježi rekordno niske brojke: hoće li to natjerati Vladu da 1. veljače ipak otvori restorane?

restoran

U zadnja 24 sata zabilježeno je oko 400 novozaraženih osoba od 6000 testiranih. Jučer su, podsjetimo, registrirana 134 slučaja na više od 2500 testiranih . To znači da Hrvatska ovaj tjedan bilježi najniže postotke novooboljelih unatrag barem četiri mjeseca: radi se o šest do osam posto zaraženih od svih testiranih . Ove brojke zaista predstavljaju jak razlog za popuštanje mjera.

Za početak, kao znak dobre volje prema ugostiteljskom sektoru, Vlada bi zaista idući tjedan trebala otvoriti restoranske terase. Idući se tjedan, od srijede nadalje, očekuju temperature više od 10 stupnjeva. Ako se sadašnji epidemijski trendovi nastave, bilo bi logično da se otvore i terase kafića i blagovaonice restorana.

Jasno je, naravno, da bi eventualno širenje novog soja virusa dovelo i do novog lockdowna. No, u brojnim američkim saveznim državama restorani se povremeno otvaraju, da bi se nakon par tjedana opet zatvorili i tako ponovno, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Čak i takav režim otvaranja i zatvaranja za restorane je bolji od sadašnjeg lockdowna, jer im omogućuje da generiraju bar nekakve prihode veće od dostavnih. A hrvatski  su restorani spremni odmah otvoriti jer većina radi dostavu i pick up, što znači da njihova nabava i kuhinje funkcioniraju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.