Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BUDGET GASTRO LISTA Osam najfinijih jela iz dostave do 90 kuna za siječanj 2021.

green curry

Do Nove godine smo kuhali. Sada eventualno kuhamo vikendom jer nam nedostaju restorani, i jer su tržnice u ovo doba godine malo neinspirativne. Naša druga lista najukusnijih jela u dostavi (prvu smo objavili početkom siječnja ) prilagođena je svakodnevnom naručivanju hrane, pa na njoj nema skupih jela; nema nigirija s masnom tunom, Esplanade ni Noela. Svejedno, mislimo da je i ova lista prilično atraktivna.

1. Butter Tikka Masala, Royal India, 66 kuna

butter-tikka-masala

Ovo je jedan od najboljih curryja u Zagrebu. Bogat, autentično aromatičan, zasitan i izaziva infantilni osjećaj zadovoljstva. Naručujete li i naan, obvezno ga kod kuće prepržite na maslacu, jer se tijekom transporta opusti i počinje podsjećati na palačinku.

2. Pohani inćuni sa salatom od krumpira, Vinodol, 58 kuna

Vinodolovi inćuni pohani su u puno mrvica pa ostaju uzorno hrskavi tijekom transporta. Krumpirova salata s rikulom vrlo je dobra. Dodajte joj kod kuće par kapi maslinova ulja, pa uživajte u ovom prvorazrednom ručku.

3. Jušni bakalar, Zlatna školjka, 86 kuna

Ovo je jelo, kao što smo danas već napisali, zaista iznimno fino, preizdašno, podesno za dostavu i idealno za podgrijavanje, za večeru ili sutrašnji ručak.

4. Onion Jam, Burgeraj, 55 kuna

burgeraj

Najautentičniji zagrebački burger bar nije na Woltu ni na Boltu ni u Glovu. Burgere možete pokupiti u lokalu u Preradovićevoj ulici. Marmelada od luka doslovno se kuha kod kuće.

5. Zeleni curry, Soi Fusion, 75 kuna

green curry

Green curry chefa Vida Nikolića postao je toliko popularan da slobodno možemo reći kako se radi o prvom tajlandsko-hrvatskom fusionu ikad. Ovaj curry prepun kokosovs mlijeka zaista podsjeća na topla mora jugoistočne Azije.

6. Karaage chicken bowl, Kai, 66 kuna

kai-karaage

Kaijeva je piletina senzacionalno hrskava i sočna. Svi koji se guše u groznom KFC-u i još gorim McDonald’sovim nuggetsima, trebali bi probati Kaiev karaage, koji nije skup s obzirom na količinu i kvalitetu.

7. Teleći šiš kebab, Batak, 55 kuna

batak-sis-cevap

Batkov šiš kebab mali je korak za taj lanac roštiljarni ali veliki za zagrebačku nezanatsku roštiljsku scenu, koja je prvi put dobila zanatsko, zaista ukusno i relativno nemasno jelo. Postane li Batkov šiš kebab masovnije popularan, možda nam se u bližoj budućnosti s ćevapa i pljeskavica više neće cijediti onaj neugodni višak loja.

8. Burek, Mostovi, 47 do 57 kuna za 850 grama

mostovi-burek

Bureci i pite u Mostovima već su desetak godina najukusniji u gradu, i nemaju nikakve veze s onim na baš dobrim burecima iz pekarnica. Obiteljsko pakovanje od skoro kilograma možda je najbolji value for money u zagrebačkoj dostavi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.