Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KATASTROFA U UGOSTITELJSTVU U Hrvatskoj je uslijed krize trajno zatvoreno 1098 ugostiteljskih objekata

terasa-kafic-prazna

Predsjednik zagrebačkog Udruženja ugodtitelja Franz Letica danas je u razgovoru za Index kazao kako je od Hrvatske obrtničke komore dobio podatak da je uslijed krizeizazvane pandemijom trajno zatvoreno čak 1098 ugostiteljskih objekata. “‘Jučer sam dobio taj podatak. To je strašno,” prokomentirao je gospodin Letica.

Taj je podatak zaista strašan. Činjenica o 1098 trajno zatvorenih restorana i kafića govori prije svega o neuspješnosti Vladine politike u saniranju posljedica utjecaja krize na ugostiteljski sektor, pri čemu još jednom treba naglasiti da je svojedobna Vladina odluka o udvostručenju PDV-a na restorane stvorila preduvjete za sadašnju katastrofu, jer je veliku većinu ugostitelja ostavila bez ikakvih financijskih zaliha.

Drugo, podatak o 1098 zasad zatvorenih lokala (taj će broj sigurno nastaviti rasti) ukazuje na početak odumiranja same supstance hrvatske turističke ponude. Bez vrlo mnogo vrlo različitih restorana, barova, kafića i klubova, nema uspješne turističke industrije. A sadašnja situacija u ugostiteljskom sektoru, za koju je prije svega odgovorna Vlada, izravno ugožava ovu turističku sezonu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.