Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mostovi u Radničkoj oživjeli su proizvodnju bureka: dostavljaju pet vrsta u XL porcijama od 850 grama

mostovi-burek

Prije mnogo godina, dok se restoran Mostovi još zvao Kod Vele prema imenu vlasnika Velimira Čerkeza, taj je lokal zapravo bio najpoznatiji po burecima. Pola ureda u Radničkoj hranilo se Čerkezovim ručno izrađenim burecima.

Kasnije su Mostovi postali iznimno popularan bosanskohercegovački restoran, koji je unatrag pet godina doživljavao uspone i padove i nije uvijek imao jasnu stilsku orijentaciju.

U dostavno su se vrijeme Mostovi vratili burecima, što je ispravno zbog barem tri razloga. Prvo, ručno izrađene bureke na zagrebačkom dostavnom tržištu gotovo da nitko drugi ne nudi. Drugo, bureci imaju nizak food cost, što je esencijalno za dostavnu restoransku ekonomiju. Treće, bureci su doslovno utješna hrana, kakva funkcionira u stresnim i depresivnim vremenima.

Mostovi trenutno pripremaju pet vrsta bureka, sve u obiteljskim formatima od 850 grama. Na web stranici ponosno naglašavaju kako je riječ o ručno vučenom tijestu.

Uz burek s mesom, nadjeven dinstanom mljevenom govedinom i lukom, Mostovi peku sirnicu s nadjevom od svježeg sira, krumpirušu s nadjevom od krumpira i luka, buredžik s nadjevom od sjeckane govedine i začina i zeljanicu s nadjevom od špinata i svježeg sira. XL Bureci i pite u Mostovima koštaju između 47 i 57 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.