Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Batak je s ispravno pečenim telećim šiš ćevapom ušao u višu ligu roštiljarni

batak-sis-cevap

Batkov teleći šiš ćevap prvi smo put probali prije nekoliko mjeseci, kad je tek došao na jelovnik najvećeg hrvatskig lanca roštiljarni. Svidjela nam se ideja, ali ne i izvedba, jer je meso bilo prepečeno i imalo pomalo pjeskastu teksturu.

U međuvremeni smo Batkov šiš ćevap jeli još četiri puta na različitim lokacijama, i uvijek je bio jako dobar . Zadnji smo ga put probali jučer, u pick upu iz Batka u Gotovčevoj ulici: doma smo ga donijeli još skoro vrućeg i bio je odličan.

Batkov teleči šiš ćevap jedan je od sasvim rijetkih komada mljevenog mesa iz zagrebačkih roštiljarni koji je sočan i pun okusa a nije mastan. Skoro sve zagrebačke roštiljarne pripremaju mljeveno meso s oko četrdeset posto masnoće. Standardni ćevapi imaju oko 42 ili 43 posto. Batkov teleći šiš ćevap srećom ima znantno manje masnoće. Dominira okus čistog mesa s jakim mirisom roštiljskog dima, što jako dobro funkcionira.

Batkov teleći šiš čevap postao nam je, ne računajući Kostina jela s roštilja, apsolutni favorit na zagrebačkoj roštiljskoj sceni. Batak je sa šiš ćevapom (55 kuna za više od četvrt kilograma mesa) svoje roštiljarne definitivno odveo u višu restoransku klasu.

Poslije preklanjskih šparoga sa žara, pa tartar bifteka, juhe od buče i neobično zanimljive vinske liste, Batak je s telećim šiš ćevapom uspješno podcrtao prelazak iz starinske u modernu roštiljarnu koja privlači mnogo širu, odobito mlađu publiku. U tom kontekstu treba gledatu i Batkovu listu koktela i Batkov burger.

Da bi se taj proces zaokružio, kuhinji je potrebno još fine tuninga, osobito u prezentacijskim detaljima, a cijeloj je grupi potrebno i barem jedno stvarno dobro pivo. U svemu ostalom, Batak definitivno ide u dobrom smjeru.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.