Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VINART GRAND TASTING Najznačajnija nacionalna vinska smotra trebala bi se održati 30. travnja i 1. svibnja

Vinart Grand Tasting, veliki zagrebački sajam vinskog publicista Saše Špiranca, ove bi se godine trebao održati 30. travnja i 1. svibnja. Vinart, koji se redovito organizira u zagrebačkoj Laubi, lani se održao 6.i 7.ožujka. Bila je to zadnja velika profesionalna vinska manifestacija održana u Europi uoči masovnog lockdowna.

Dopusti li epidemijska situacija da se Vinart ove godine održi, bit će to jedina domaća i jedna od rijetkih europskih velikih vinskih smotri koja zbog epidemije nije preskočila ni jedno izdanje.

Vinart se unatrag nekoliko godina nametnuo kao najvažniji nacionalni vinski sajam, na kojem su vinari zaista uživali nastupati. Vinart je sajam gdje se vina mogu probati u relativno korektnim uvjetima, i gdje se usprkos velikom broju posjetitelja uvijek može donekle mirno razgovarati.

Vinart je ove godine logično pomaknut na kasniji termin, kako bi se izbjegla mogućnost lockdowna. No, novi Vinartov termin donekle je problemstičan jer je opasno blizu datumu održavanja Vinistre. Pitanje je koliko će istarskih vinara htjeti i moći moći sudjelovati i na Vinartu i na Vinistri.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.