Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

EPIDEMIOLOG BERNARD KAIĆ Od srpnja do studenog u klubovima, kafićima i restoranima zarazilo se 1085 ljudi

restoran

Telegram je Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo poslao upit o broju zaraženih u teretanama, klubovima, barovima, kafićima i restoranima. Službenica HZJZ s kojom je Telegramova novinarka razgovarala rekla je da Zavod nema te podatke. Kad je Telegram poslao službeni dopis, podaci su se ipak pojavili.

Epidemiolog Bernard Kaić odgovorio je Telegramu da se u teretanama u razdoblju od srpnja do studenog zarazilo 130 ljudi, a u klubovima, barovima kafićuma i restoranima 1085 ljudi, što je 2,5 posto od ukupnog broja zaraženih osoba u Hrvatskoj. Međutim, epidemiolozi ne znaju koliko se ljudi zarazilo u kojem tipu ugostiteljskih objekata nego, eto, zaražene u klubovima i u restoranima vode u istoj kategoriji.

E sad, budući da je logično pretpostsviti kako se većina od tih dva i pol posto zaraženih razboljela u klubovima, jer u klubovima naprosto ne može biti nikakve distance i jer su oni dinamični, s puno kretanja, dok su restorani statični, dosta je očigledno da se u restoranima zarazilo manje od jedan posto svih zaraženih u Hrvatskoj. A restorani su već treći mjesec zatvoreni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.