Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

1000 NA DAN Kako Marin Vanjak i chefovi pizzama održavaju duh na Baniji

vanjak-petrinja

Samo nekoliko dana nakon potresa, osnivač zagrebačke pizzerije O’Hara na Baniju je dovezao svoju peć za pizzu. Dok su hrvatski kuhari i ugostitelji na potresom pogođenih područjima izbacivali na tisuće porcija graha, mesa, tjestenine, gulaša, Vanjak je došao u Petrinju s kamionom brašna i receptima za napoletane. Ako je netko isprva i pomislio što će ljudima sada tamo pizze kad nemaju ni domova, brzo je mogao dobiti odgovor na društvenim mrežama.

Kao prekaljeni pizzaiolo, Vanjak zna kako pizza može utjecati na duh. Dočarati normalnost koja je izgubljena na neodređeno vrijeme. Vanjakova terenska pizzerija počela je s 500 komada dnevno, pa digla na 800, da bi prije dva dana izbacila tisuću pizza u jednom danu. Pomažu kuhari iz cijele Hrvatske, peć montirana u ustupljenom lokalu praktički se ne gasi. Prvoga dana u pizzeriju je ušetao vlasnik jedne petrinjske pizzerije koja je srušena u potresu, ponudio pomoć i namirnice koje više ne može koristiti jer nema gdje. Marin i Vanjak s kolegama je na Baniji napravio malo čudo. Kako to izgleda na terenu, pogledajte iz njihove perspektive. 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.