Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BLUES DUBROVAČKIH RESTORATERA Dubrovnik se ne planira otvoriti prije 1. svibnja ili 1. lipnja

dubrovnik-gunduliceva

Zagreb je relativno veliko tržište, pa dosta ugostitelja može kako tako preživljavati od dostave. Nipošto zarađivati, ali ipak preživljavati. Istra i Opatija blizu su Zagrebu, Ljubljani, Italiji i Austriji, pa restorani u niskom startu čekaju završetak lockdowna. U Dubrovniku, čini se, nitko se u idućih par mjeseci ne nada ničemu. Dubrovački vjesnik u novom je broju objavio opsežan, vrlo informativan izvještaj o stanju dubrovačkog ugostiteljstva. 

Prema citatima u tekstu, dubrovački ugostitelji ne bune se protiv sadašnjeg lockdowna, jer ionako ne očekuju goste prije kasnog proljeća. Evo što kaže Nikolina Farčić, predsjednica Ceha ugostitelja Dubrovačko-neretvanske županije: “Prošla godina bila je katastrofalna. Jedina mogućnost koja nam preostaje jesu krediti. U Dubrovniku ne treba očekivati nikakav ozbiljniji posao prije prvog svibnja ili prvog lipnja, jer je Dubrovnik predaleko. Ove sezone Dubrovnik treba računati isključivo na europske turiste. Oko drugih tržišta ne treba ni filozofirati. Morat ćemo se uklopiti u kriterije europskih tržišta, a cilj nam je da postignemo barem tri puta  bolje rezultate nego lani,” zaključila je gospođa Farčić.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.