Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Acrobatove vinoteke Svijet vina stigle su prve butelje Whispering Angela iz 2020. godine

whispering-angel-vecera

Whispering Angel jedan je od najvažnijih provansalskih rosea svih vremena. Whispering Angel, glavni brend vinarije Chateau d’Eclans, prvo je visokokomercijalno ružičasto vino koje je definiralo stilistiku novih rosea: ono je blijedo, posve suho, elegantno i tek umjereno voćno.

Taj stil, kasnije nazvan brose kako bi se napravila razlika između modernih i tradicionalnih polusuhih rosea koje se smatralo “vinima koja vole žene,” postao je toliko komercijalan da je u zadnjih desetak godina, sve do korone, prodaja provansalskih rosea u Sjedinjenim Državama rasla dvoznamenkastim godišnjim ritmom, a rosei su odjednom počeli dobivati neuobičajeno visoke ocjene u stručnim medijima i postali prvorazredna gastronomska vina.

whispering-angel-esclans

Iza Chateau d’Esclansa i Whispering Angela stoji Sasha Lichine, francuski vinski poduzetnik ruskog porijekla, sin Alexisa Lichinea, čuvenog vinskog pisca i bordoškog vinskog trgovca. Sasha Lichine preuzeo je Chateau d’Eclans prije petnaestak godina, da bi do 2019. postigao prodaju veću od četiri milijuna boca godišnje uz veoma dobre ocjene vinskih medija.

Lichine je dio Chateau d’Eclansa preklani prodao LVMH-u, no Whispering Angel u Hrvatsku i dalje uvozi Dino Kušen, vladnik Acrobata i dugogodišnji Lichineov poslovni partner. Popularni vinski pisac Matthew Jukes s puno je superlativa ocijenio berbu 2020. puštenu na tržište u prosincu. Acrobat je prve buteljke novog Whispering Angela dobio prije nekolliko dana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.