Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Američki chef Jose Andres Hrvatskoj nudi pomoć nakon potresa u Petrinji, Sisku i Glini

jose-andres-kuhinja

Američki chef Jose Andres zadnjih je godina sa svojom mobilnom pučkom kuhinjom World Central Kitchen nahranio stotine tisuća ljudi u najugroženijim mjestim ana svijetu. Gotovo uvijek prvi na mjestu događaja, Andres je kuhao za žrtve uragana u Puerto Ricu, za ljude zarobljene na covid cruzeru kraj američke obale na početku pandemije, u Libanonu, Africi, Venecueli za vrijeme nemira i gladi, za američke liječnike i beskućnike u pandemiji.

kuhari-petrinja-2

Richard Gruica, Amerikanac u Hrvatskoj poznat kao organizator Gipsy Table evenata, na Facebooku je objavio da su ga kontaktirali Jose Andresovi suradnici iz World Central Kitchena i ponudili pomoć nakon katastrofalnog potresa u Petrinji, Sisku, .Glini i okolnim selima. Spremni su osigurati hranu za ljude koji su ostali bez domova i za ljude koji rade na akcijama spašavanja.

jose-andres

Hrvatski chefovi, barmeni i ugostitelji samo nekoliko sati nakon potresa utorak organizirali su linije za dopremu namirnica, potreština i novca i do navečer su instalirali javnu kuhinju u food trucku u centru Petrinje.

Potrebe su, međutim, tolike, da su već oko deset navečer zatražili pomoć profesionalnih kuhara koji bi im se pridružili na terenu. Odaziv je na internetu bio velik, a svakako bi dobro došli i dokazano iskustvo i efikasnost Jose Andresova World Central Kitchena. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.