Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

MICHELIN JE STIGAO U RUSIJU Vodič za Moskvu izlazi iduće godine

michelin-moskva-g

Michelin je konačno stigao u Rusiju i vijest je u Moskvu donio osobno glavni urednik vodiča Gwendal Pullennec. Francuska institucija time je konačno odgovorila na fenomenalnu novu rusku gastronomsku scenu koja će nesporno imati golemi globalni utjecaj u godinama koje odlaze.

Prvo rusko izdanje, vodič za Moskvu, najavljen je za iduću godinu. Urednik vodiča na društvenim mrežama je objavio fotografiju iz aviona za Moskvu, svog prvog međunarodnog putovanja od izbijanja pandemije, i najavio  “jako važnu vijest” i nešto kasnije u live storyuju najavio prvo rusko izdanje Michelina. Ruski chefovi i gastro javnost tu su vijest dočekali s velikim entuzijazmom.

O ruskom Michelinu priča se već više od godinu dana i vjerojatno bi ga pokrenuli i ranije da nije bilo pandemije. Odlaskom u Moskvu usred pandemije, Gwendal Poullenec nastojao je pokazati koliko su ruski restorani i rusko tržište važni Michelinu. 

michelin-rusija-mukhin
Huraa, drugari! (chef Vladimir Mukhin, White Rabbit, Moskva)

No, nisu to svi doživjeli jednako. Dio ruske javnosti uvrijeđen je načinom na koji je Michelin stigao u Rusiju, bez najave, usred pandemije, nekako diskretno. Michael Shenshtein, osnivač ruskog vodiča TastyClub, na Instagramu se suprotstavio takvim komentarima: “Javnost je uvrijeđena načinom na koji je Michelin stigao u Rusiju. Te nisu mogli odabrati gori trenutak, te zašto su to napravili u tajnosti, kroz stražnja vrata, te gdje je žurba? Malo sam iznenađen. Zašto se ne veseliti pozitivnim vijestima? I u najcrnjim trenucima moramo naći razloga za slavlje. Sve prolazi, govorio je Salomon. I sve loše stvari zaista će proći, a Michelin će doći u Rusiju i to je dobro. I kako gdje je žurba? Itekako je već bilo vrijeme,” napisao je Shenshtein. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.