Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

LOVAC U RAŽI Knob Creek Rye odličan je uvod za početnike u žanru raženih bourbona

knob-creek-rye

Knob Creek je vjerojatno najpoznatiji bourbon iz Jim Beamove serije Small Batches. Bourboni iz te edicije srećom nemaju nikakve sadržajne veze s bourbonom koji se zove Jim Beam i kojeg bi trebalo izbjegavati, baš kao i bijeli Ballantine’s. Knob Creek pojavio se na tržištu u devedesetim godinama prošlog stoljeća.

Premda nema oznaku starosti, smatra se da odležava devet godina. Knob Creek ima točno 50 posto alkohola, puno vanilije, dima i suhih citrusa. Odlično se pije uz steakove i crnu čokoladu i apsolutno je fenomenalan s obzirom na cijenu. Zaista ne možemo zamisliti bolju bocu bourbona za 250 kuna koliko Knob Creek košta u Hrvatskoj.

knob-creek-rye

Ovih smo dana naišli na Knob Creek Rye. Kako su bourboni od raži zadnjih godina postali izuzetno popularni, tako je i Knob Creek napravio svoj rye bourbon, sa samo 51 posto raži što je zakonski minimum.

Knob Creek Rye košta oko 340 kuna i apsolutno je izvanredan bourbon. I on ima 50 posto alkohola, golemo zadimljeno tijelo, jako kompleksan bouquet s puno začinskih i voćnih elemenata uključujuči cimet, muškatni orah i svježe ribanu jabuku.

Aftertaste je dug i topao ali ne i vruć kako bi se moglo očekivati od whiskeya s 50 posto alkohola. Knob Creek Rye perfektan je bourbon za razmjerno mali novac ako niste ozbiljan obožavatelj ryea. Osim na mirisu, Knob Creek Rye nema posebno jako izražene značajke raženih bourbona, što poznavateljima rye whiskeya može smetati. Mi smo uživali u svakom gutljaju ovog bourbona za početnike u rye žanru.

Gastropreporuka Krvavi steakovi, tartar biftek, dimljeni losos, crna čokolada.

Piti bez leda

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.